Daniël Schermer

Na 4 nederlagen op rij weet Purmersteijn weer te winnen

Purmersteijn kreeg zaterdag HZVV uit Hoogeveen op bezoek. Een ploeg die het afgelopen seizoen kampioen werd en promoveerde naar de Hoofdklasse. Het won de laatste competitiewedstrijd thuis met 2-1 van het sterke ACV en behaalde uit acht wedstrijden 10 punten. Bij Purmersteijn moest dit duel beslist drie punten opleveren om de onderste regionen te kunnen verlaten en aansluiting te krijgen met de middenmoot.

In de openingsfase hadden de gasten wat meer balbezit, maar al snel herpakte Purmersteijn zich en was er van een gelijk opgaande wedstrijd sprake. In de 12e minuut kwam Purmersteijn goed weg bij een omhaal die voorlangs het doel verdween. In de 16e minuut kwam Purmersteijn op een 1-0 voorsprong door Genairo Promes. Hierna speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af en waren er aan beide kanten weinig mogelijkheden om verandering in de stand te brengen. Mede door het feit dat beide verdedigingen overheersten en zich makkelijk staande hielden. Toch kwamen de gasten uit Hoogezand in de 26e minuut op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van HZVV werd de inzet van Kelly Joane knap door Shaquille Doorson uit het doel gekopt,  maar in de rebound was het in de scrimmage in het doelgebied Yoran Popovic die raak knalde,1-1. In de 39e minuut kwam spits Daniël Schermer uit een pass van Genairo Promes in scoringspositie maar zijn inzet werd schitterend onschadelijk gemaakt door doelman Hidde Streutker. Op slag van rust suisde een kogel van Ruben Adneij rakelings over de lat en met een terechte 1-1- stand werd de rust opgezocht.

Na de hervatting was het een ander spelbeeld. Purmersteijn was meer in balbezit en veel op de helft van HZVV te vinden. In de 54e minuut leek Daniël Schermer Purmersteijn op voorsprong te brengen maar zijn inzet werd knap verwerkt door de doelman. Toch kwam Purmersteijn in de 64e minuut op een verdiende voorsprong. Bij een snel uitgevoerde aanval leek een hakballetje van aanvaller Genairo Promes in de kruising te verdwijnen maar een verdediger wist de bal alsnog weg te werken, de bal kwam op de rand van het strafschopgebied voor de linkervoet van spits Daniël Schermer die een kogel liet vertrekken die als een granaat in de kruising insloeg, een geweldige goal om in te lijsten. Purmersteijn kreeg ook hierna kansen om de voorsprong uit te bouwen. Een indraaiende vrije trap van Boyd Mak werd ternauwernood nog door doelman Hidde Streuker  met de voet gestopt en kort daarna kwam Daniël Schermer vrij voor de doelman maar die trapte niet in zijn schijnbeweging en kwam als overwinnaar uit de strijd. Met nog ruim 20 minuten op de klok was het Wadie Daouameur die op het middenveld aan een fraaie solo begon en wederom Daniël Schermer in scoringspositie bracht maar ook nu ging deze mogelijkheid verloren door daadkrachtig optreden van de sluitpost. Zowel Genairo Promes als Wadie Daouameur gingen met een blessure naar de kant en werden vervangen door Romeo Fecunda en Jordi Wigman. In de slotfase gooide HZVV alles op de aanval en vele ballen verdwenen hoog in het strafschopgebied van Purmersteijn maar de verdediging hield stand mede door Richard de Groot die vele hoge ballen stijlvol verwerkte. Ook kreeg de in de spits hardwerkende Daniël Schermer nog  een kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien zijn circusact strandde in schoonheid daar hij de bal niet goed onder controle kreeg. De allerlaatste minuten verliepen onder hoogspanning maar Purmersteijn hield de voorsprong vast. Een wedstrijd waarin Purmersteijn gezien de tweede helft verdient de drie punten in huis hield en scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde een puike partij floot.

Ook trainer Martin van Ophuizen vond de overwinning verdiend, zeker de manier waarop de overwinning tot stand werd gebracht al vond hij wel dat de eindstand gezien de scoringskansen in de tweede helft wel hoger had moeten uitvallen. Met vertrouwen ziet hij de toekomende twee wedstrijden tegen RKAV Volendam en DETO/Twente met vertrouwen tegemoet.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Shaquille Doorson, Lester Aarsman, Dowedee Burleson, Alex Treuren, Rano Burger, Boyd Mak, Ruben Adney, Rano Burger, Daniël Schermer, Wadie Daouameur.

Wisselspelers: Romeo Fecunda, Nathan Sibilo, Jordi Wigman en Calvin Valente.

HZVV: Hidde Streuker (d), Wijma Daan, Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Kelly Joao, Lorenzo Valente,Yoran Popovic, Romano Djababoe, Fabian Stevens, Jan Hup, Sander Dzemidzic.

Wisselspelers: Harold Brunsting, Reza Hosseini, Luke Millar, Tom Willems.

Tekst: Auwel Prins