Na alle strubbelingen buiten het veld gaat Almere ook hard onderuit in het veld

Na alle arbitragezaken, negatieve publiciteit en vertrokken trainers is FC Almere het nieuwe seizoen in de zaterdag tweede klasse B ook nog eens met een fikse nederlaag gestart. De ploeg van de onlangs aangestelde Sandor Augustijn verloor op eigen veld met maar liefst 0-6 van promovendus Victoria.

In de openingsfase zag het er niet naar uit dat er een grote nederlaag zat aan te komen. Twee goede kansen, voor Nick Stots (oog-in-oog met doelman Rik Letteboer) en de teruggekeerde Mike de Blieck (over), leverden niet het gewenste resultaat op. Hierna pakte Victoria de draad op en bracht het de verdediging van FC Almere veelvuldig in de problemen. Eerst kon keeper Gijs Roelofsen nog redden op een inzet van Remy de Wilde, maar even later was hij kansloos bij het schot van Wilco de Brink: 0-1.

Nadat Nicky Baggelaar met een vrije trap, fraai gepakt door Letteboer, nog voor een beetje Almeers gevaar zorgde, ging het daarna vrij hard. Rik Langhout kon geheel vrij de 0-2 inschieten, Dimitri Krommenhoek speelde meerdere verdedigers uit om zijn solo te bekronen met de 0-3 en vlak voor rust vergrootte Stijn Westerhout de ergernis voor de thuisploeg: 0-4.

In de tweede helft moest FC Almere komen en was de thuisploeg ook vaak voor het doel van Victoria te vinden. Tweemaal de lat en de paal stonden echter doelpunten in de weg. Victoria liep nog verder uit naar 0-6 door doelpunten van Rik Langhout en Hugo Oude Reimer.

“Als we in de eerste tien minuten op 2-0 zouden staan, was dat normaal geweest, maar toen dat niet gebeurde knakte er iets in de ploeg en daar profiteerde Victoria optimaal van”, analyseerde Augustijn na afloop. “Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten, want zo eentje zit er altijd wel tussen in een reeks van 26.” Volgende week krijgen de Almeerders tegen IJFC in IJsselstein de kans om deze ruime nederlaag weg te spoelen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.