Na één jaar zit het er voor Aalsmeer al weer op in de eerste klasse

Aalsmeer is gedegradeerd naar de tweede klasse. In navolging van voorgaande debutanten fungeerde Aalsmeer in de eerste klasse als speeltje van de ‘grote jongens’. Vier jaar had Aalsmeer er naar toe gewerkt om te acteren op eerste klasse-niveau, na één jaar doet de club, die volgend seizoen opgaat in fusievereniging FC Aalsmeer, alweer een stap terug.

De dertiende seizoensnederlaag, met 3-4 enigszins eervol ten onder tegen Haaglandia, voltrok het vonnis over Aalsmeer. Een vonnis dat al weken zo niet al maanden in de lucht hing. Aalsmeer, snel in het seizoen geplaagd door een ernstige blessure van talent Tom Doeswijk, bungelde vanaf de competitiestart in de onderste regionen van 1B. De debutant had het op een hoger niveau verschrikkelijk moeilijk het hoofd boven water te houden. Slechts vier zeges en een remise zijn (tot nu toe) de alleszeggende cijfers.

Aalsmeer-Haaglandia-13

Doelman Ray Smidt: “Jongens die er in de tweedeklasse bovenuit staken hadden dit seizoen hun handen meer dan vol aan zichzelf. We hebben een lange periode nodig gehad om ons aan te passen aan het niveau. Na de winterstop behaalden we weliswaar niet veel meer punten, we boden wel beter weerstand. Je moet echter realistisch zijn, we konden in 1B geen echte vuist maken”

aal-haag-vernon

Aanvoerder Peter Neuvel: “Het is voornamelijk een kwestie van kwalitieit. We staan niet voor niets heel ruim onderaan. Dertien punten verschil, dat zegt natuurlijk alles. We zijn de mindere van deze klasse. Dat lijkt mij duidelijk.” Thomas Harte: “Kwalitatief kwamen we tekort, maar ook het ontbreken van een stuk ervaring en slimmigheid brak ons op. Kijk naar de dode spelmomenten. Daar ging het vaak fout.”

Voor de technische commissie, onder leiding van voorzitter Geleijn, was het vorig seizoen na de promotie half mei kort dag om een goede slag te slaan op de ’transfermarkt’. Geleijn: “We stonden op achterstand. Pas een week voor sluiting overschrijvingstermijn was er zekerheid over onze promotie. In zo’n kort tijdsbestek was het moeilijk spelers te bewegen naar Aalsmeer te komen. De meesten hadden al voor een club gekozen. Of ik fouten heb gemaakt bij de versterking van de selectie? Dat zal best, maar dat oordeel laat ik graag aan anderen over.” De preses kijkt vol goede moed naar de toekomst. “We doen nu een stapje terug en wellicht daarna weer één of twee vooruit. Dat is de inzet. We moeten elk geval voorkomen dat we nu door onze hoeven heenzakken. Volgend seizoen meedraaien in top van de tweedeklasse, dat wordt het uitgangspunt.”

doek2

Bij Aalsmeer heeft nog geen enkele speler aangeven te vertrekken, alhoewel Burak Sitil wel twijfelt. “Ik ben er nog niet uit. Hangt een beetje van mij prive-situatie af. Ik heb het wel naar mij zin bij Aalsmeer, ik voetbal hier al zes jaar, dat zegt natuurlijk wel iets.” Ook Peter Neuvel (33) plakt er nog een jaar aan vast aan De Dreef. “Ik wordt weliswaar een jaartje ouder en krijg het met werk en drie kinderen steeds drukker, bij Aalsmeer maakt men nog graag gebruik van mijn ervaring. Ik wil de club graag helpen opnieuw op een hoger plan te komen.”

Verslag Klaas Leegwater
Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)