Na nederlaag tegen DHC is voor OFC nu iedere wedstrijd een finale

Hoofdklasser OFC heeft weer niet kunnen winnen. Nu ging de ploeg van Imdat Ilguy met 2-1 onderuit in Delft bij DHC. Volgende week begint de derde periode. Voor OFC geldt nu des te meer dat elke wedstrijd een finale is als het nog wat wil bereiken.

Chelton Linger bracht vijf minuten voor tijd de spanning terug. De aanvaller van OFC nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening, maar een zege zat er voor de ploeg van Imdat Ilguy niet in. DHC won aan de Brusserskade met 2-1. De Oostzaanse hoofdklasser OFC,  zakt door de nederlaag naar de negende plaats. Assistent-trainer Gerry Prins sprak na afloop duidelijke taal: “Vanaf nu is elke wedstrijd een finale.”

Een stemloze trainer Imdat Ilguy moest lijdzaam toe zien hoe zijn team na een half uur spelen op achterstand kwam. Jordi Brouwer opende in Delft de score. ,,Imdat wordt komende donderdag geopereerd aan een poliep op zijn stembanden. Hij mag tot donderdag niet praten, maar hij heeft beloofd dat hij op de training aanwezig is. Een ‘papierentrainer’ dus”, zegt zijn assistent Gerry Prins met een kwinkslag. De openingstreffer kwam wat knullig tot stand. Prins: “OFC dacht te mogen ingooien, dat gaf de assistent ook aan, maar de scheidsrechter besloot anders en toen stonden we gewoon niet op te letten.”

Het zat OFC, dat in 2015 alleen in de beker won, duidelijk niet mee. Joey Emmerink haalde tien minuten voor tijd een bal van de lijn en nog geen minuut later liep hij de 2-0 binnen.

Chelton Linger schoot vijf minuten voor tijd eindelijk de aansluitingstreffer binnen, maar de punten bleven in Delft. Door de nederlaag kan OFC alleen nog hopen op een goede derde en laatste periode, toch is de marge op de gevarenplaatsen, met zeven punten, nog altijd ruim. “We moeten met honderdvijftig procent inzet spelen”, vervolgde Prins. “We missen de over-mijn-lijk-mentaliteit.”

Toch ligt er nog een prijs in het verschiet. De formatie van Ilguy won midweeks met 1-5 van zaterdag eersteklasser Eemdijk. Het was de eerste overwinning onder leiding van Ilguy sinds hij terug is in Oostzaan. Door de zege bereikte OFC de laatste zestien van de districtsbeker. “Een mooi resultaat, maar nu moeten we nog resultaat halen in de competitie”, besloot Prins.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)