Martin de Groot

Na pech onderweg wel een punt voor Swift bij Genemuiden

Voor Swift stond zaterdagmiddag een reis naar het Overijsselse Genemuiden op het programma. En dat verliep niet vlekkeloos. De Amsterdammers hadden vervoersproblemen, waardoor de aftrap van het duel verplaatst moest worden van 14.30 naar 15.30. Uiteindelijk kon men wel met een punt op zak naar huis.

In de eerste helft was Genemuiden de meest gevaarlijke ploeg, met schoten van Sijmon Eenkhoorn en Kay Velda die maar net naast gingen. Het zat Swift niet alleen op de weg niet mee, ook in het veld. Na een half uur had het al twee wissels door moeten voeren. Koen Fokkema en Daan Sutorius moesten het veld vroegtijdig verlaten en werden vervangen door Jelle Spanning en Samu Siemens.

Met een 0-0 stand gingen beide teams rusten. Tien minuten na rust was het alsnog de thuisploeg die op voorsprong kwam, via Jens Jurn Streutker. Swift ging op jacht naar de gelijkmaker en slaagde daar tien minuten voor tijd in, dankzij Noa Benninga. Daarmee was de 1-1 eindstand bereikt.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B

Archieffoto: Orange Pictures