Duur puntverlies voor De Dijk tegen Noordscheschut

Na de stunt van vorige week tegen Genemuiden, stond voor De Dijk zaterdagmiddag weer een belangrijk duel op het programma. De Amsterdammers zijn nog niet zeker van handhaving en dus was het zaak om punten te pakken tegen hekkensluiter Noordscheschut.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Dihailey Darnley, na een voorzet van Nydel Forgweh. Het schot werd echter geblokt. Vlak daarna deed Ton Kamping namens Noordscheschut een poging, maar hij schoot naast. De rest van de eerste helft was grotendeels eenrichtingsverkeer richting het doel van de Drentse ploeg. De Dijk wist de ruimte die er lag op de linkerflank echter niet goed te benutten. Het werd vooral gevaarlijk uit de vrije trappen van Brian Groothuesheidkamp en Sammy Gemmel. Zo schoot Gemmel een metertje naast en kopte Obed Kwofie op doel na een vrije trap. Een paar minuten voor rust kreeg Forgweh uit de counter een goede kans, maar een op een met doelman Roy Boertien wist hij niet te scoren.

Na rust wist De Dijk de ruimtes wat beter te vinden en na tien minuten ontstond er een levensgrote kans. Boertien was geklopt, maar de inzet van Kwofie werd door een verdediger nog van de lijn gehaald. Noordscheschut trok af en toe aan de noodrem en kreeg daarvoor diverse gele kaarten. Een vrije trap van Groothuesheidkamp die daarop volgde, eindigde op de buitenkant van de paal. De frustratie bij De Dijk werd zichtbaar, het was duidelijk dat tegen deze tegenstander drie punten gepakt moesten worden.

Toch lukte het maar niet en na 70 minuten greep André Teuling in met drie wissels. Forgweh, Darnley en Riffi gingen naar de kant voor Kaya IJsendijk, Adam Akhayad en Niels Kuipers. Maar ook dat had niet het gewenste resultaat. Al was er nog wel een gevaarlijke uitbraak met Kwofie. Vlak voor tijd dacht Adam Akhayad alsnog de winnende te maken na een scrimmage, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aron Boer moest aan de kant van Noordscheschut het veld nog verlaten met twee keer geel, maar er was te weinig tijd voor De Dijk om daar nog van te profiteren.

Het is duur puntverlies door De Dijk, want concurrenten Putten en Berkum wonnen wel. Daardoor staat De Dijk alleen nog op doelsaldo boven de streep.

De belangrijke duels volgen elkaar snel op voor de ploeg van André Teuling. Komende zaterdag treft men concurrent ONS Sneek. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B

Na pech onderweg wel een punt voor Swift bij Genemuiden

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)