Naast TABA zondag ook zaterdagtak voor Rudy Driel

Rudy Driel heeft volgend seizoen naast de zondag ook de zaterdagtak van TABA onder zijn hoede. Wat begon met een grap langs het trainingsveld, is anderhalve maand later werkelijkheid geworden. “Maar het is geen noodgreep, het is allemaal goed geregeld.”

“Toen TABA zaterdag meedeed om het kampioenschap, werd er gekeken naar iemand met de juiste papieren. Ze hadden al een trainer voor volgend seizoen, maar hij heeft geen TC2 en mag dus niet in de derde klasse actief zijn. Toen werd er met een grapje naar mij gekeken en na het kampioenschap werd ik benaderd. Na een paar gesprekken is alles rond gekomen.”

Het is niet de eerste keer dat Driel twee teams onder zijn hoede had. Eerder had hij al tegelijk de leiding over Waterwijk (zaterdag) en Muiden (zondag). “Het klinkt zwaar, maar het is heel goed te combineren. Het zaterdagelftal traint maar één keer in de week, op dinsdag. Dat is vlak voor de training met de zondag, dus dat is goed gepland. Aankomende dinsdag word ik geïntroduceerd bij de zaterdagselectie, al ken ik de meeste spelers redelijk goed. Ze waren tevreden toen ze hoorden dat ik de nieuwe trainer word.”

Driel na titel

Beide elftallen werden kampioen in de respectievelijk vierde (zaterdag) en vijfde (zondag) klasse. Voor Driel wordt handhaving het doel, voor beide teams. “De zaterdag zal het moeilijk krijgen om zonder versterkingen in de derde klasse te blijven. Voor de zondag verwacht ik dat we in de middenmoot mee kunnen draaien.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)