Nabil ‘Pietje’ El Gourari van IJsselmeervogels naar De Dijk

Nabil el Gourari, in de voetbalwereld beter bekend als ‘Pietje’ speelt komend seizoen voor de Amsterdamse hoofdklasser De Dijk. De aanvaller keert na een jaar IJsselmeervogels terug naar Amsterdam. Eerder speelde El Gourari twaalf jaar voor Zeeburgia.

El Gourari: “ Ik vind toch dat ik te weinig gespeeld heb dit jaar bij IJsselmeervogels. De laatste tijd (onder Frans Adelaar, red.) kom ik meer aan spelen toe. Over het hele seizoen gezien is het gewoon te weinig. Daarnaast hebben ze voor komend seizoen al weer veel nieuwe spelers gehaald en de afstand breekt me ook wel een beetje op.”

De aanvaller begon op zijn tiende met voetballen bij Zeeburgia. Na een zeer succesvol seizoen 2012/2013 maakte wekte hij de interesse van veel clubs uit de top van het amateurvoetbal. Uiteindelijk koos hij voor zaterdag Topklasser IJsselmeervogels. Nu keer de 24-jarige aanvaller dus terug naar Amsterdam.

 

Foto Voetbal op zaterdag: El Gourari in actie tegen Helmond Sport
Foto Voetbal op zaterdag: El Gourari in actie tegen Helmond Sport

El Gourari: “Een paar dagen gelden zocht De Dijk contact met me en gisteren (donderdag) heb ik IJsselmeervogels laten weten dat ik weg ga. In het eerste gesprek wilde ze me houden, maar daarna heeft het allemaal te lang geduurd. Ik wilde zekerheid hebben en die kan De Dijk me geven. We waren er ook direct uit. Met de trainer heb ik nog niet gesproken, maar ik geloof dat het de bedoeling is dat ze me voor het middenveld gehaald hebben. Natuurlijk is ook bij De Dijk de concurrentie groot. Ik heb het voordeel dat ik meerdere positie inzetbaar ben dus ik ga er alle aan doen om een basis plaats te veroveren en volgend jaar met De Dijk de stap naar de Topklasse te kunnen maken.”

Eerder maakte Alex de Bruijne (JOS Watergraafsmeer) en Dennis Kaars (Ajax) al bekend volgend seizoen voor De Dijk te gaan spelen. Volgende week wordt de naam van een nieuwe keeper verwacht.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!