Nacompetitie blijft haalbaar ondanks nederlaag De Dijk

De Dijk is er zaterdag niet in geslaagd om de derde plaats in de zondag hoofdklasse A over te nemen. Op het eigen sportpark Schellingwoude verloor de ploeg van Juan Fernandez Coto met 1-2 van Westlandia. Ondanks de nederlaag houdt De Dijk de strijd voor een plek in de nacompetitie in eigen hand, omdat concurrent De Zouaven met 0-1 bij Hollandia verloor. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft De Dijk een voorsprong van twee punten voor de nacompetitie voor de zondag Topklasse.

Schermafbeelding 2014-04-21 om 11.00.20

Westlandia schoot zeer sterk uit de startblokken en kreeg binnen vijf minuten maar liefst drie goede mogelijkheden om de score open te breken. Doelman Michel van Kampen riep zeer terecht dat zijn ploeg scherper moest zijn en die boodschap werd na ruim een kwartier begrepen. De Dijk kwam beter in de wedstrijd en hoewel invaller Fouad Karami in de 29e minuut nog een doelpoging van de gasten verijdelde door de bal van de doellijn te schieten, drong De Dijk steeds sterker aan. Achtereenvolgens Tim Ruder, Giovanny Sabajo en Mostapha El Aamrani zagen hun prima doelpogingen net niet beloond. In de 40e minuut was het wel raak toen Tim Ruder voor 1-0 zorgde. Even later werd een mooie rush van Chakib Tayeb net niet afgerond door Xavier Amanda.

Schermafbeelding 2014-04-21 om 11.01.44

Na de aftrap in de tweede helft trok Westlandia opnieuw fel van leer. Het resulteerde in de 54e minuut tot de gelijkmaker van Steven Olsthoorn, die door een dekkingsfout ongehinderd kon inkoppen. Opnieuw verzette De Dijk de bakens en leek het in de 65e minuut op voorsprong te komen. Keeper Edgar Leerdam, die zich in het eerste bedrijf al eens liet gelden, verrichtte echter twee cruciale reddingen na een schot van aanvoerder Yucel Gundogdu en in de rebound de poging van Xavier Amanda. Drie minuten later scoorde Mitchell de Bas kinderlijk eenvoudig 1-2 en weer kon De Dijk zich die tegengoal aanrekenen.

De gasten hielden vervolgens de wedstrijd onder controle. Coto wisselde nog Fouad Karami voor Youssef Abdelhadi. Het mocht niet meer baten, evenals de laatste doelpoging van Xavier Amanda die net naast werd geschoten. De teleurstelling bij De Dijk werd later in de middag enigszins minder toen bleek dat de voorsprong van twee punten op concurrent De Zouaven behouden bleef.

Kijk voor alle uitslagen , de stand en het programma op de klasenpagina van de hoofdklasse zondag.