Nacompetitie in plaats van schokeffect voor FC Aalsmeer

Het ontslag van trainer Cor van Garderen heeft niet tot een beoogd schokeffect geleid bij FC Aalsmeer. Door een doelpuntloos gelijkspel tegen directe concurrent Zuidvogels zijn de Aalsmeerders veroordeeld tot nacompetitievoetbal om lijfsbehoud in de zaterdag eerste klasse A veilig te stellen.

Omdat WVHEDW de doelpunten aaneen reeg tegen het gedegradeerde Victoria, moest FC Aalsmeer winnen om Zuidvogels achter zich te kunnen laten. Daar slaagde de ploeg van interim-trainer Roel Turkenburg niet in. De eerste helft leek bij beide teams de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen. Kansen vielen er nauwelijks te noteren. Op slag van rust was Jermain Heldoorn namens de thuisploeg het dichtst bij een openingstreffer. Zijn inzet werd gepareerd door doelman Nick van der Wiel.

Na de rust probeerden de bezoekers op zoek te gaan naar de belangrijke voorsprong. Zuidvogels kwam bijna niet meer van de eigen helft af. Het bleef echter bij een paar halve kansjes/mogelijkheden voor FC Aalsmeer. Doelman Frank Mol werd nauwelijks uitgetest. Vlak voor tijd had Emanuel Davies (ex-Zeeburgia) aan de andere kant van het veld de winnende treffer op zijn schoen, alleen keerde Van der Wiel zijn vrije trap.

Door de doelpuntloze puntendeling eindigde FC Aalsmeer op de twaalfde plek. In de eerste ronde van de nacompetitie nemen de Aalsmeerders het op tegen Arsenal, dat als derde eindigde in de tweede klasse A. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)