Nacompetitie tijdens EK

Afgelopen maandag plaatste de KNVB op haar website de definitieve data voor de nacompetitie. Naar ons nu blijkt wordt er met Pinksteren geen dubbel programma afgewerkt… Conclusie: Er moet in ieder geval gevoetbald worden op en na de dag van Nederland-Denemarken. Sommige teams moeten zelfs nog op 16 juni in actie komen.

Geen wedstrijden op Hemelvaartsdag en geen dubbel programma met Pinksteren maar wel voetballen tijdens het EK. Een opmerkelijke keuze. De afdeling wedstrijdzaken van de KNVB laat het volgende weten: “Zo zijn de afspraken vanuit Zeist. Die zijn landelijk gemaakt en daar houden wij ons aan en we hebben daar ook geen invloed op”.

Donderdag 17 mei (Hemelvaart) houdt de KNVB vrij voor eventuele beslissingwedstrijden om het kampioenschap zodat er op 20 en 21 mei gewoon begonnen kan worden met de nacompetitie.

Voor sommige zaterdag teams kan het seizoen nog wel eens langer gaan duren. Door het wegvallen van Young Boys komt er vanaf de eersteklas en lager een extra plaats vrij. Eventuele beslissingswedstrijden zouden dan pas op 16 juni gespeeld kunnen worden.

Het gevolg van deze speeldata: Trainers en spelers zullen niet kunnen feesten als Nederland Denemarken verslaat wat er moet immers de dag er na gevoetbald worden.

Later op deze site reacties van trainers en bestuurders: “Zijn ze gek geworden!”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)