Nathoe opvolger Struijkenkamp bij Forza Almere

Het eerste elftal van Forza Almere, dat in de zondag derde klasse D uitkomt, staat momenteel net onder de middenmoot. De verwachtingen voor de tweede helft van het seizoen zijn hoog gespannen. Op de Nieuwjaarsreceptie maakte de club ook de nieuwe trainer bekend.

De club had zeker op een betere rangschikking gerekend, maar de eerste seizoenshelft draaide de club van de overigens scheidende coach Joop Struijkenkamp niet optimaal en verloor het veel punten. Interim-voorzitter Romero Baraldo, die tijdelijk de zieke Ernesto Romano vervangt, vindt dat zijn club veel te laag op de ranglijst staat. “Het zat vaak niet mee en gezien de blessures die er waren liepen we vaak achter de feiten aan. We hadden natuurlijk in 2013 al een tegenslag met de brand in ons clubhuis maar dat ligt achter ons, we willen de tweede helft van de competitie zeker van ons laten spreken. Daar staat onze coach Joop Struijkenkamp ook helemaal achter.”

Het is geen geheim meer dat Struijkenboom aan zijn vierde en laatste seizoen bezig is bij Forza, maar hij wil als geen ander goed afscheid nemen van de club die hij in drie jaar naar de derde klasse bracht. Ook Stefan Verboom, keeper van de zondag derdeklasser is deze mening toegedaan. Verboom: “We hebben een lekkere ploeg en kunnen aardig voetballen, maar dan moeten de neuzen natuurlijk wel in de goede richting staan. Dat we de tweede seizoenshelft nog voor een prijs gaan is een feit. De derde periode is ons doel en wat dat betreft zitten we op dezelfde lijn als onze coach,” aldus de sluitpost van Forza Almere.

Wat betreft de opvolging van Struijkenkamp is de naam ook al bekend. Soeniel Nathoe is de beoogde opvolger en kent de club al vele jaren. Tevens is het plan om komend seizoen te starten met jeugdteams op zondag. De plannen liggen al klaar en dat gaat zeker gestalte krijgen volgens Baraldo, die een positieve groei in de club constateert. Zowel doelman Stefan Verboom als interim-voorzitter Romero Baraldo zien veel perspectieven voor de Almeerse club. Nu is het zaak dat het ook waargemaakt gaat worden en daar willen ze binnen de club alles aan doen.

Verslag Herman de Wit
Foto: Romero Baraldo en Stefan Verboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)