Nathoe stopt na één seizoen als hoofdcoach bij Forza Almere

Met zijn TC II op zak startte Soeniel Nathoe aan het begin van het seizoen vol energie bij degradant Forza Almere, maar tot dusver beleeft de oefenmeester van de club uit de vierde klasse G een teleurstellend seizoen. “Het lukt ons niet om echt een representatief team op de been te brengen. Mede daarom heb ik, in goed overleg met het bestuur, besloten dat ik aan het einde van het seizoen stop.”

De oefenmeester is al bijna vier jaar betrokken bij het eerste team van Forza. Eerst als assistent en sinds dit seizoen als hoofdtrainer. “De afgelopen weken heb ik veel spelers teleur moeten stellen, omdat wij geen tweede team meer hebben”, vervolgt Nathoe. “Daardoor komen veel jongens niet aan spelen toe. Daarnaast lukt het de club niet om een team op de been te brengen dat voldoende kwaliteit herbergt.”

Dieptepunt is de 12-2 nederlaag in november tegen Faja Lobi. Een week daarna boekte Forza de enige competitiezege. APWC werd met 4-2 verslagen. “We beëindigden het duel zelfs met acht man. Veel jongens hadden er geen zin in, er stapten zelfs spelers vroegtijdig van het veld af”, zei Nathoe eerder.

Nathoe is zich momenteel aan het oriënteren. “Ik heb al bij verschillende clubs gesolliciteerd”, onthult de oefenmeester, die niet wil ingaan op geruchten. “Ik twijfelde al aan het begin van de huidige jaargang, omdat ik dit al een beetje zag aankomen. Maar ik vond ook dat ik de morele verplichting had om bij Forza Almere te blijven. Ik heb het altijd gezellig bij de club gehad en ik heb mijn TC III en TC II mogen halen.”

“Het absolute hoogtepunt was de promotie naar de derde klasse in mijn eerste jaar als assistent. We hadden een aardig team en deden in ons eerste seizoen in de derde klasse uitstekend mee. Jammer dat veel van die jongens vorig jaar zijn vertrokken.”

Forza Almere, dat voorlaatste staat, degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse. “Er zit een stijgende lijn in ons spel. Dat blijkt ook uit de resultaten van de afgelopen weken. Tegen Sporting Almere zat er zondag meer in dan de 1-2 nederlaag. Het seizoen wil ik zo goed als mogelijk afmaken met de jongens, die nog over zijn. Natuurlijk wens ik Forza het allerbeste toe.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!