Home / slideshow / Nationale voetbaldag wegens coronavirus afgelast

Nationale voetbaldag wegens coronavirus afgelast

De KNVB heeft, nadat de UEFA eerder deze week het Europees kampioenschap met een jaar verschoof, de Nationale Voetbaldag van 13 juni afgelast. Dat heeft de bond op zijn website bekendgemaakt.

De Nationale Voetbaldag stond in het openingsweekend van EURO 2020 gepland. De bedoeling was dat amateurverenigingen leden én niet-leden uitnodigden voor een gezellige dag en verschillende activiteiten, maar het coronavirus gooit momenteel roet in het eten.

Reactie KNVB

De Nederlandse voetbalbond vond het een lastige beslissing, maar had naar eigen zeggen geen andere keuze. “We zijn alle amateurverenigingen, partners, maatschappelijke organisaties en andere betrokkenen dankbaar voor het enthousiasme rond De Nationale Voetbaldag en de enorme inspanningen die al zijn verricht”, stelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

“We zijn ervan overtuigd dat De Nationale Voetbaldag een feest voor het voetbal was geworden en vinden het dan ook ontzettend spijtig om dit besluit nu te moeten nemen. Maar in de huidige situatie is het ook een voor de hand liggende beslissing, de gezondheid van mensen gaat natuurlijk boven alles.”

Tekst: Jordi Smit

KNVB schrapt alle amateurwedstrijden tot en met 6 april

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)