Nautilus boekt belangrijke overwinning op Geinburgia

Onderin de zondag vierde klasse F heeft Nautilus een belangrijke overwinning geboekt. In Amstelveen versloeg Nautilus concurrent Geinburgia in de strijd om de nacompetitie met 2-1. Pas diep in de blessuretijd zorgde Van Kuijen voor de bevrijdende treffer.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de openingsfase, maar daarna werd Geinburgia iets beter. Op randje buitenspel ging Geinburgia-spits Halep er vandoor en kwam alleen op Nautilus-keeper Niels Wuhtrich af. Wuhtrich bleef lang staan en kon de bal ternauwernood naast zijn doel werken. Beide keepers hielden verder hun doel schoon in de eerste helft, zodat er met een brilstand werd gerust.

Na rust kwam Nautilus beter in de wedstrijd. Zo tikte Geinburgia-doelman Duynmayer een goed schot van Mike Hollander uit de kruising. In de 61ste minuut kregen de Amstelveners een vrije trap op zo’n achttien meter van het Driemondse doel. Eus Oukoums schoot laag raak, zijn zesde van het seizoen, en zette Nautilus op een 1-0 voorsprong. Na deze treffer waren er nog weinig kansen voor beide doelen totdat het in de 97e (!) minuut alsnog mis ging voor de Amstelveners. Van Leijen van Geinburgia frommelde de bal achter zijn standbeen langs keeper Wuhtrich.

Nautilus - Geinburgia

Het zorgde voor een spannende slotfase. Na de aftrap kwam Nautilus-spits Lynch alleen voor de keeper maar hij miste jammerlijk. Uit de corner kwam de bal via een scrimmage alsnog voor het doel van Geinburgia. Van Kuijen schoot prachtig hoog en droog raak en zorgde voor een enorme ontlading aan de Sportlaan.

Met de 2-1 zege doet Nautilus als nummer twaalf goede zaken, ook omdat concurrent TOG verrassend wist te winnen. De twee ploegen lopen nu wat in op concurrent Geinburgia, al houdt Nautilus nog een voorsprong van drie punten op nummer voorlaatst TOG.