Nautilus degradeert naar vijfde klasse bij afscheidswedstrijd Joe Trompert

Nautilus is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de zondag vierde klasse. De ploeg van Hama Jamal verloor op eigen veld met 2-3 van het Utrechtse VSC, nadat de uitwedstrijd vorige week ook al verloren werd. Het betekent dat Nautilus volgend seizoen weer vijfdeklasser is, met een apart afscheid voor Joe Trompert.

“Een terechte nederlaag. Zij waren gewoon beter dan ons, zeker als team”, kan Trompert kort zijn over de verloren wedstrijd. Het was tevens zijn laatste. De 37-jarige aanvoerder van de Amstelveners neemt na veertien jaar in het eerste elftal afscheid. In zijn laatste wedstrijd maakte hij uit een strafschop nog een doelpunt, de andere treffer van de thuisploeg kwam op naam van Roy Colle. De twee doelpunten waren echter niet genoeg om nog kans te maken op lijfsbehoud, want VSC was te sterk voor Nautilus.

IMG_8138

De Amstelveners degraderen door de nederlaag naar de vijfde klasse. “Nautilus is één van de kleinste clubs van Noord-Holland, dus het is al hartstikke mooi dat wij vier jaar in de vierde klasse hebben mogen spelen.” In die vier seizoenen bungelde Nautilus telkens onderaan de ranglijst. Drie keer eindigde het als twaalfde (waaronder dit seizoen), één keer als dertiende.

Trainer Hama Jamal (r) moet achter de hekken toekijken hoe zijn Nautilus degradeert.
Trainer Hama Jamal (r) moet achter de hekken toekijken hoe zijn Nautilus degradeert.

“Natuurlijk had ik mijn loopbaan heel graag af willen sluiten met handhaving en dat is helaas niet gelukt”, aldus Trompert. “Toch neem ik met een dubbel gevoel afscheid, want ik ben vooral trots op dat wij een aantal jaar op dit niveau hebben mogen voetballen.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)