Nautilus en Muiderberg in evenwicht

Het Amstelveense Nautulis heeft tegen directe concurrent Muiderberg een 1-3 achterstand weten goed te maken. Het werd aan de Sportlaan uiteindelijk 3-3

Nauilus begon sterk tegen de nummer twee van de competitie Muiderberg.  De tegenstander werd op eigen helft vastgezet en kon niet anders dan de lange bal hanteren. Het middenveld bij Muiderberg werd bewust overgeslagen en de lange ballen op de twee spitsen waren regelmatig gevaarlijk. Voetballend kwam Nautilus snel tot de eerste kans.  Maarten van der Schaaf kopte vrijstaand over na een goede voorzet van Eussein Oukooms. Dezelfde Oukooms scoorde daarna de  1-0 na een splijtend aanval schoot hij de bal keihard in de kruising.

Nautilus bleef combineren en Muiderberg wist daar alleen de lange bal tegenover te stellen, uiteen van deze lange ballen wist Danny Atar de 1-1 te scoren.

In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde, alleen wist Muiderberg onder leiding van Danny Atar steeds gevaarlijker te worden via de lange bal. Voetballend liep Nautilus vaak tegen een muur aan. Een ,logisch gevolg was dan ook dat de gasten konden uitelopen naar 1-3.

Vanaf dit moment was het alles of niet voor Nautilus en met drie nieuwe krachten ging Nautilus op zoek naar de gelijkmaker. Dit werd helemaal lastig na de domme rode kaart van Maarten van der Schaaf die kort na elkaar  twee keer geel pakte. Toch kwam Nautilus op gelijke hoogte. Dit gebeurde op dezelfde manier als Muiderberg de hele wedstrijd had gespeeld, namelijk via de lange bal. In zowel de 85ste en de 93ste minuut wist Rik Netten in de scrimmage te scoren.

Door dit resultaat behoudt Muiderberg een punt voorsprong op Nautilus.