Nautilus en TABA spelen nacompetitie

Het Amstelveense Nautilus, vorig seizoen gepromoveerd naar de 5e klasse, heeft nu de nacompetitie bereikt in die 5e klasse. Dat zelfde geldt voor TABA. Door een computerstoring waren zondag na afloop niet alle uitslagen bekend. Pas later begrepen beide clubs dat ze door de nederlaag van ASv’65 niet meer in te halen zijn.

Door de 5-2 overwinning op Batavia ’90 jl. zondag is Nautilus niet meer te passeren door de huidige nummer zes (ASV’65) op de ranglijst. De nummers 3,4 en 5 van de eindstand gaan de nacompetitie spelen. De nummers één (Forza Almere) en twee (waarschijnlijk Muiderberg) gaan rechtstreeks naar de 4e klasse.

De nacompetitie gaat een halve competitie worden tussen drie teams uit 5E;  Nautilus en Taba (uit Amsterdam) hebben dit inmiddels bereikt; beide elftallen zijn niet meer in te halen. Olympia ’25 uit Hilversum en ASV ’65 (Ankeveen) strijden om de laatste plek waarbij Olympia ’25 de beste papieren heeft. De drie teams spelen 1x thuis en 1 x uit. Winnaar gaat naar 4e klasse. Nummer twee van de nacompetitie krijgt nog een herkansing tegen de nummer twee van de nacompetitie 5F. De winnaar van deze barrage gaat ook naar 4e klasse.  Verliezer van dit duel blijft in 5e klasse. Nummer 3 van de nacompetitie blijft ook in de 5e klasse. Een leuk slot voor de mannen van succes coach Marcel Cuiper en zijn staf! Nautilus heeft iets soortgelijks meegemaakt in 2006 met prima resultaat! Toen werd de nacompetitie gewonnen van Overbos en APGS.

Kijk voor het volledige schema van de nacompetitie elders op deze site

Foto: Boudewijn van der Neut: feestvierende Nautilianen bij de promotie van vorig seizoen op 8 mei 2011

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!