Foto Ron Baltus

Nautilus grijpt ook eerste zege

Het Amstelveense Nautilus heeft in de zondag vierde klasse F haar eerste overwinning van het seizoen behaald. Na twee gelijke spelen werd het degradatie duel tegen en bij FC Amsterdam met 1-3 gewonnen. Nautilus verlaat hierdoor nog niet de laatste plaats maar heeft wel weer de aansluiting gevonden met de concurrenten.

De Amstelveners, die de afgelopen twee jaar van de zesde naar de vierde klas promoveerden, konden sinds de openingswedstrijd van het seizoen weer beschikken over Michael Plas. Met Plas in de gelederen dicteerde Nautilus de wedstrijd maar dat leverde niet direct doelgerichte kansen op. FC Amsterdam deelde af en toe wat speldenprikjes uit maar kon eveneens niet echt gevaarlijk worden.

Pas halverwege de eerste helft kwam het duel echt op gang. Uitgerekend Michael Plas was de aanstichter. Hij passeerde twee man en werd uiteindelijk pas gestopt toen hij in het strafschopgebied ten val werd gebracht. De toegekende penalty  die door Joe Trompert werd binnen geschoten, 0-1. Gesteund door de voorsprong bleef Nautilus op jacht naar meer. Het was uiteindelijk Omar Oukooms die met een van richting veranderd schot de 0-2 liet aantekenen. Gelegenheidsspits Mike Hollander verzuimde in de slotfase van het eerste bedrijf de wedstrijd te beslissen en er 0-3 van te maken.

Foto Ron Baltus: Joe Trompert (m) scoorde vanaf elf meter

FC Amsterdam probeerde het wel in de tweede helft maar de beste kansen waren voor Nautilus. Het was uiteindelijk, na goed doorzetten van Max Kamphuis, dat de Amstelveners weer een penalty kregen. Eus Oukooms faalde wederom niet en schoot zijn team in veilig haven, 0-3.

Foto Ron Baltus: Nautilus boekt haar eerste zege van het seizoen tegen FC Amsterdam

In de slotfase wist FC Amsterdam nog de eer te redden (1-3) maar verder dan dat liet Nautilus het niet komen. Het leverde de promovendus haar eerste drie punten van het seizoen op. Miuscshien wel op het juiste moment want de komende wedstrijden krijgen de bewoners van de Sportlaan de nummers 1 en 2 van de ranglijst (BFC en AS’80) als tegenstander.

Foto’s: Ron Baltus (www.sportshots.pro)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)