Foto Karel Stevens

Nautilus pakt belangrijk punt tegen Swift

In de zondag vierde klasse F hebben Nautilus en Swift de punten gedeeld. Aan de Sportlaan werd het 2-2. Nautilus, de ploeg van Jean-Paul van Zoghel, verspeelde tot twee keer toe een voorsprong.
In Amstelveen begon Nautilus goed aan de wedstrijd. Thierry Collard kwam na een goede actie alleen op Swift doelman Kannekens af. Deze redde bekwaam. In de zestiende minuut viel de 1-0. Erik Beversen knalde van een meter of twintig op de Amsterdamse goal en mede dankzij niet goed keeperswerk van de Swift goalie belande de bal in het doel. Nautilus bleef het eerste half uur de bovenliggende partij daarna kwam Swift steeds beter in de wedstrijd. De gelijkmaker viel in de vlak voor rust. Een vlijmscherpe counter liet Nautilus doelman Wuhtrich kansloos. Justin Oosterdorp zorgde voor de gelijkmaker.
Foto Karel Stevens: Lukas Svoboda wordt gestopt door doelman Kannekens
Foto Karel Stevens: Lukas Svoboda wordt gestopt door doelman Kannekens
In de tweede helft golfde het spel op en neer zonder echt grote kansen. Nautilus kwam gevaarlijk op in de 51e minuut en de Swift doelman redde in eerste instantie prachtig. De rebound werd echter knap ingeschoten door Pieter Boeve. 2-1 voor de equipe van trainer-coach Jean-Paul van Zoghel. In de 70e minuut nog een vervelende situatie aan de zijlijn. Joost Boeles van Swift kwam zeer hard in aanraking met het hekwerk naast het veld. Iedereen schrok ervan maar gelukkig kon na de spons en een slok water de spits van Swift weer meedoen.
DSC_4334-1
De ploeg van trainer Van Wort kwam nog op gelijke hoogte door een prachtige knal van een meter of dertig.  Jens Kimmel zorgde voor die gelijkmaker. De jonge scheidrechter Helgering hoefde geen kaarten uit te delen in deze wedstrijd. Nautilus  komt nu op tien punten en neemt steeds meet afstand van de rechtstreekse degradatie plaatsen.
Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma  op de klassenpagina van zondag 4F
Foto’s Karel Stevens
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)