Nautilus verliest punten in cruciaal duel tegen degradatie

In de strijd tegen degradatie stond, in de 4e klasse F, de belangrijke wedstrijd tussen Muiderberg en Nautilus op het programma. Nautilus moest aantreden zonder clubtopscorer Joe Trompert en aanvoerder Steef van Kuijen. Vorig seizoen werd deze wedstrijd nog beslist door de keeper van Nautilus Niels Wutrich, die via een uittrap de bal in één keer in het goal deed belanden. Hoe anders was het vandaag: Muiderberg bleek vanaf het begin feller en besliste de wedstrijd al in de eerste helft. Het werd uiteindelijk 4-1.

Onder leiding van scheidsrechter Gerritsen begon Muiderberg, met de wind stormachtig in de rug, fel aan de wedstrijd. De lange ballen waren direct al gevaarlijk.  Keeper Wutrich mocht van geluk spreken dat een lob in de eerste minuut net naast zijn doel viel. De eerste tien minuten bleef Muiderberg de lange bal hanteren. Door goed aansluiten van het middenveld werd de opbouw van Nautilus direct vastgezet. De afvallende bal was dan ook vaak een prooi voor de thuisploeg.

Nautilus probeerde het voetballend op te lossen, maar kwam niet onder de druk uit. De eerste keer dat Nautilus gevaarlijk was, werd er door Muiderberg duidelijk hands gemaakt in het strafschopgebied, maar van een strafschop wilde de scheidsrechter niet weten. Ook niet toen dit een paar minuten andersom het geval was.

De druk vanuit Muiderberg ging iets liggen en in de twintigste minuut kreeg Nautilus de eerste kans. Plas zette spits Wenk alleen voor de keeper, maar zijn inzet was te zwak om voor gevaar te stichten. Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Van Tilborg zette goed door en schoof makkelijk de 1-0 achter Nautilus doelman Wutrich. Vijf minuten daarna viel de 2-0. Wederom een lange bal zorgde voor veel verwarring in de verdediging van Nautilus. Jerry Hollander kreeg de bal niet onder controle waarna Willems de bal koel in de korte kruising schoot. Muiderberg kwam beter in de wedstrijd en bleef druk houden op de Nautilus opbouw. Vlak voor rust leek Nautilus wat meer in de wedstrijd te komen maar na, wederom een lange bal, werd de bal in de counter breed gelegd en kon van Tilborg koel de 3-0 op het scorebord zetten. Meteen daarna was het rust en de 3-0 voorsprong voor Muiderberg gaf de verhoudingen juist weer.

2

Na rust kreeg Nautilus, nu gesterkt door de wind in de rug, direct een kans op de 3-1. Eus Oukoums wist alleen voor de keeper helaas het niet te vinden en schoot ruim naast. Vlak daarna de doodsteek, Zoet kon vrij inschieten en gooide met deze treffer de wedstrijd op slot. Het vervolg van de wedstrijd speelde zich vooral op de helft van Muiderberg af maar de verdediging kwam amper in de problemen. Vlak voor de tijd wist van der Borden de eer voor Nautilus te redden door knap de 4-1 te maken. Na exact negentig minuten floot scheidsrechter Gerritsen af en kon Muiderberg ruim verdiend de drie punten vieren.

Door de winst van Muiderberg bedraagt het gat tussen de twee club nog maar twee punten en de strijd om degradatie te ontlopen gaat onverminderd door.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.

Verslag en foto’s: Brian de Bruijn