Nautilus verliest van Swift en blijft puntloos

Op het Olympiaplein heeft Nautilus ook haar vierde competitieduel in 4F verloren. Tegen Swift kwam het elftal uit Amstelveen verrassend aan de leiding. Maar de gastheren bogen de 0-1 achterstand nog voor rust om in een voorsprong. Doordat er in de tweede helft niet meer werd gescoord eindigde het duel in een 2-1 zege voor Swift.

Het eerste half uur was voor de thuisploeg. Swift kreeg genoeg kansen om op voorsprong te komen, slordig afwerken voorkwam dit. Nautilus probeerde met lange ballen van Joe Tromper gevaarlijk te worden. Na een half uur kwamen de bezoekers uit het niets op 0-1. Een vrije trap van Trompert werd niet goed beoordeeld door Swift waarna Erik Beversen kon scoren.

Maar Nautilus wist de voorsprong niet lang vast te houden. Swift gooide er een schepje bovenop en bracht de stand binnen een paar minuten op 2-1. De gelijkmaker viel nadat Mostafa Benouda een aanval vanaf de linkerflank afrondde.  Vincent Johnson schoot niet veel later de 2-1 tegen de touwen.

In de tweede helft kreeg Swift veel kansen om het duel te beslissen. Doordat Nautilus-doelman Niels Wuhtrich een goede dag had bleef het bij één doelpunt verschil.  De gasten bleven dus in leven en kwamen in de slotfase zelfs een aantal keren gevaarlijk opzetten. Ondanks enkele hachelijke situaties voor het doel van Swift viel de gelijkmaker niet en bleef het bij 2-1.