Nederlaag bij debuut TABA tegen Swift

Op sportpark Drieburg heeft TABA haar debuut in de vierde klasse niet kunnen bekronen met punten. Tegen Swift stond de promovendus al snel met 0-2 achter. Doordat TABA haar spaarzame kansen niet benutte en Swift nog één keer scoorde eindigde het duel in 0-3.

Swift begon sterk aan het duel en kwam binnen vijf minuten op voorsprong. Joost Boeles rondde een fraaie aanval knap af en zorgde zo voor de snelle openingstreffer. Niet veel later stond het al 0-2 nadat Vincent Johnson een vrije trap vanaf 25 meter fantastisch in de bovenhoek schoot. TABA had geen antwoord op het sterke spel van de bezoekers en kon in de eerste helft amper gevaar stichten.

Toch was de promovendus één keer heel dichtbij de aansluitingstreffer.  Na een fraaie actie aan de linkerkant werd de bal door TABA hard op de lat geschoten. Vlak voor rust leek de beslissing in de wedstrijd al te vallen. Floor Havermans ging alleen op doel af maar werd onreglementair van scoren af gehouden. De leidsman deed echter niets en dus bleef het 0-2.

Na rust deed TABA van alles om terug in de wedstrijd te komen. Maar de verdediging van Swift gaf geen krimp en bleef redelijk eenvoudig overeind. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisclub haar enige kans in de tweede helft. De bal werd vanaf de achterlijn goed teruggetrokken en kon simpel worden binnengetikt. Maar de TABA-spits liet het na om zijn elftal terug in de wedstrijd te brengen en stuitte op de doelman van de bezoekers. Amper een minuut later werkte Boeles de 0-3 tegen de touwen en was het duel beslist.

Foto: Swift-trainer Johan van Wort 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)