Nederlaag Chabab in Groesbeek

Topklasser Chabab is er niet in geslaagd om een punt mee te nemen uit Groesbeek. De Treffers won met 3-2. Omdat er veel wedstrijden afgelast blijft Chabab op de negende plaatst staan.

Zonder coach Alami Ahannach, hij moest bij Telstar zijn,  leed Chabab met assistent Patrick Koppenaal op de bank een nederlaag. En daar had misschien wel meer in gezeten. Koppenaal: “De Treffers is natuurlijk een goede ploeg maar gezien de kansen hadden we best een gelijkspel kunnen behalen.”

Foto Jan Peters: Patrick Koppenaal (r) nam de taken van Alami Ahannach over tegen De Treffers

Na 25 minuten kwam de Treffers op voorsprong. En corner van Robin Janssen werd door Santi ingekopt. Koppenaal: “ Hun corners waren zo gevaarlijk. Dodelijk zelfs.”  Bij de andere corners liep het gelukkig voor de Amsterdammers goed af.

Een minuut voor rust zorgt Melvin Grootfaam voor de gelijkmaker. De snelle aanvaller startte op eigen helft en liep iedereen er uit. Zijn schot was niet hard maar geplaatst genoeg om  voor de 1-1 te zorgen.

Foto Jan Peters: Santi zorgt na 25 minuten voor de 1-0

In een tijdsbestek van vijf minuten stelde De Treffers de overwinning veilig. Eerst was het Santi die in de 68ste minuut de 2-1 maakte. De aanvaller zag zijn inzet eerst nog gestopt worden door Rinaldo O’Niel maar de rebound schoot hij vanuit een onmogelijke knap raak. Koppenaal: “Als hij dat op de training probeert schiet hij er tien van de tien niet in.” Vier minuten later was het 3-1. Invaller Rychlik scoorde uit een goed genomen vrije trap.

Virgil Spier was daarna dicht bij de aansluitingstreffer. De middenvelder kon een scrimmage in het strafschop niet bekronen tot een doelpunt. Twee minuten voor tijd lukte het Spier wel om zo te scoren (3-2). Koppenaal: “ Als die eerste mogelijkheid van Spier er in gaat geef ik ons echt nog een goede kans. Nu was de tijd te kort om er meer uit te halen.”

Foto Jan Peters: Nourdin kon de nederlaag niet voorkomen

Alami Ahannach  verloor vandaag niet alleen met Chabab. Ook Telstar verloor met 3-2. Ondanks twee doelpunten van Daryl van Mieghem (ex-AFC) maakte Helmond Sport in de extra tijd de 2-3.

Volgende week gaat Chabab voor de beker op bezoek bij zaterdag tweedeklasser DVVA.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van de Topklasse.

Foto’s Jan Peters (via Facebook De Treffers)