Home / Algemeen / Nederlaag HBOK bij Haaglandia in “tekenend duel”

Nederlaag HBOK bij Haaglandia in “tekenend duel”

HBOK is in de zaterdag eerste klasse B naar de laatste plaats gezakt. De ploeg van Don Guezen verloor op bezoek bij Haaglandia met 4-0. Guezen was na afloop duidelijk over de nederlaag: “Dit was echt tekenend voor dit seizoen. Weer werden we benadeeld.”

Na tien minuten kreeg HBOK een vrije trap op de rand van het strafschopgebied tegen na “praten”, waaruit Haaglandia de score opende via Ivailo Staal. Vervolgens kreeg Tom Clobus twee kansen op de gelijkmaker, maar hij vond het net niet. Dat lukte Haaglandia voor rust nog wel, toen Staal de ruststand op 2-0 bepaalde. Guezen: “Maar dat was zeker buitenspel. Weer werden we benadeeld, het is al de vierde keer dit seizoen.”

Haaglandia - HBOK

In de tweede helft ging Luciano Tuur op de doelman van Haaglandia af, maar de aanvaller faalde in de afronding. Guezen: “Vervolgens krijgen we de 3-0 (Erkan Sensoy, red.) tegen uit de counter. Dan is de wedstrijd gespeeld. Dat de 4-0 (Remon van Bochoven, red.) dan nog valt, maakt dan niet meer uit. Wel de manier waarop.”

“We krijgen telkens wel complimenten dat we zo sportief zijn, maar daar kopen wij niks voor. Uiteindelijk staan we weer met lege handen. En dat ligt niet altijd aan onszelf. We weten dat we wat kwaliteit tekort komen. Als we met keihard knokken verliezen, kan het, maar dit had weer te maken met de arbitrage. Daar word ik niet vrolijk van. Deze nederlaag is tekenend voor dit seizoen.”

Haaglandia - HBOK

Doordat hekkensluiter GHC voor de derde keer op rij won (nu 5-1 tegen HVC ’10), is HBOK weer hekkensluiter. “Dat is echt verbazend, dat GHC weer wint. Maar goed, wij hebben nog vier wedstrijden en nacompetitie lijkt voor ons het hoogst haalbare. Dat wisten we van tevoren al, maar het is teleurstellend dat het zo moet.”

Foto’s Rikus de Lange