Home / Algemeen / Nederlaag tegen SCW houdt Vlug & Vaardig in degradatiezorgen

Nederlaag tegen SCW houdt Vlug & Vaardig in degradatiezorgen

Vlug & Vaardig moet nog altijd oppassen dat het avontuur in de zaterdag derde klasse B niet beperkt zal blijven tot één seizoen. De ploeg van Edwin van der Raad blijft door een 2-1 nederlaag op bezoek bij middenmoter SCW op een twaalfde plaats staan, die het op doelsaldo deelt met Stormvogels. Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt directe handhaving (zeven punten achterstand, red.) een lastige opgave.

SCW had een tegenvallende reeks achter de rug, maar probeerde daar tegen Vlug & Vaardig van af te komen. In Rijsenhout begon de thuisploeg meteen fanatiek en dat leidde al in de derde minuut tot een kans. Nick Gerber mocht van buiten het strafschopgebied ongehinderd aanleggen en dwong doelman Redouane Krap tot een redding. SCW had het eerste half uur het betere van het spel en was voortdurend dreigend.

Vlug & Vaardig kon geen enkele kans creëren en na de eerste serieuze aanval van de Amsterdammers in de 31ste minuut, leverde een snelle tegenaanval de openingstreffer op voor SCW via Jeff de Vilder: 1-0. De gasten probeerden in het laatste kwartier van de eerste helft op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Leroy Hardenberg vond het net, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De 1-1 viel uiteindelijk in de slotminuut toen Marvin Calor een solo goed afrondde.

In de tweede helft was SCW de bovenliggende partij en kreeg de meeste en beste kansen. Vlug & Vaardig was nog wel regelmatig voor het doel van SCW te vinden, maar kreeg nauwelijks één uitgespeelde mogelijkheid. Halverwege de tweede helft maakte De Vilder zijn tweede doelpunt toen hij, tussen twee verdedigers in, de bal kreeg, de bal langs Krap kon schieten. SCW gaf de voorsprong deze keer niet meer uit handen en liet Vlug & Vaardig met lege handen en een 2-1 nederlaag terug naar Amsterdam keren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.

Met dank aan Rien van Tilburg

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)