Nederlaag voor AFC tegen nationale elftal van Salomonseilanden

Tweededivisionist AFC heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag in de oefenwedstrijd tegen de Salomonseilanden. Het nationale elftal, onder leiding van Wim Rijsbergen, won op Goed Genoeg met 2-3 van de kersverse amateurkampioen.

Voor de Salomonseilanden maakte dit oefenduel onderdeel uit van een trainingskamp van drie weken in Nederland, ter voorbereiding op de Pacific Games die in juli plaatsvinden op Samoa. Meerdere oefenduels werden er georganiseerd en dinsdagavond was het de beurt aan de Amsterdammers. Voor AFC-trainer Uli Landvreugd was het tevens een bijzonder treffen: hij stond tegenover zijn oude leermeester Wim Rijsbergen, onder wie hij in de jeugd van Ajax voetbalde.

Vroeg in de wedstrijd opende AFC-clubtopscorer Raily Ignacio de score uit een voorzet van Tom van den Brink. De achterstand werd na ruim twintig minuten weggepoetst door Joses Nawo, die doelman Joey Potveer met een knal vanaf de rand van het strafschopgebied kansloos liet. Nauwelijks een minuut later was het zelfs 1-2. Benjamin Totori maakte ruimte voor een schot en bracht de Salomonseilanden aan de leiding.

Hier konden de gasten uit Oceanië niet lang van genieten. Uit een rebound tekende Vincent Weijl voor een snelle gelijkmaker: 2-2. Beide ploegen maakten er een attractieve oefenwedstrijd van. Nog voor de rust had Salomonseilanden, grotendeels bestaande uit spelers uit de eigen nationale competitie, de voorsprong weer terug. Van dichtbij maakte Nawo zijn tweede van de avond: 2-3.

De ruststand bleef de gehele tweede helft op het scorebord staan. AFC, waar inmiddels vijf andere spelers in het veld stonden, was via Matthijs Jesse wel dichtbij een late gelijkmaker. Zijn inzet suisde over de lat. Een nederlaag kon op die manier niet voorkomen worden. Voor Salomonseilanden betekende het de derde zege op rij in Nederland. Alleen de allereerste wedstrijd, tegen ADO’20 (1-0), ging verloren.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC