Nieuwe nederlaag voor De Dijk

Nederlaag voor De Dijk tegen HZVV

In de zesde speelronde in de Hoofdklasse Zaterdag heeft De Dijk een nederlaag geleden. Op Sportpark Schellingwoude was HZVV met 0-2 te sterk voor de Amsterdammers. De bezoekers uit Hoogeveen zijn best goed aan de competitie begonnen. In de vorige speelronde werd Genemuiden met 2-0 verlagen. Door de overwinning op De Dijk klimt de ploeg op naar een vierde plaats op de ranglijst. Voor De Dijk betekende dit de tweede nederlaag op rij. Vorige week werd er in de slotfase verloren van Eemdijk.

Na afloop baalde Andre Teuling, de trainer van De Dijk, erg. “Ik zei het zojuist ook in de kleedkamer. Het is het vandaag gewoon net niet. Op meerdere punten is het net niet. En in de Hoofdklasse is ‘net niet’ vaak niet voldoende. Het betekent ook niet dat we het slecht doen, maar vandaag was ‘t gewoon net niet.” De openingstreffer viel na veertig minuten spelen een beetje uit de lucht. Tim Riksman van HZVV schoot de bal diagonaal binnen.

Een kwartier na rust kreeg De Dijk de mogelijkheid, maar de HZVV-doelman hield zijn ploeg op de been. “In de tweede helft gingen we wel meer drukken, maar viel de goal niet.” Met nog twintig minuten te gaan viel de goal aan de andere kant. Alex Zomer van HZVV schoot door de muur de 0-2 binnen. Teuling baalde als eens stekker. “Ook dit was net niet, zo’n bal mag natuurlijk nooit door de muur.”

Wel blijft Teuling realistisch. Zijn ploeg heeft nu zes punten behaald en deed het onder andere tegen Genemuiden en Eemdijk aardig, maar hield daar nul punten aan over. “We moeten elke wedstrijd zo min mogelijk incasseren, dan komen er vanzelf meer punten. We weten dat als team.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)