Nederlaag voor Purmersteijn in Nijkerk

Purmersteijn reisde zaterdag af naar promovendus NSC Nijkerk. Een ploeg waarvan Purmersteijn in de thuiswedstrijd nipt met 2-3 had verloren. Een verenging die uit 400 leden bestaat waarvan er ruim 200 spelend lid zijn. Vooral in de strijd om de eerste periodetitel deed de gastheer het bijzonder goed en wist in tien wedstrijden 19 punten te behalen. In de 2e periode speelde het erg wisselvallig en behaalde in acht wedstrijden zeven punten en moet echter de gestaakte wedstrijd tegen Buitenpost met een 2-0 voorsprong nog binnenkort uitgespeeld worden. In de laatste competitiewedstrijd werd NSC Nijkerk door Genemuiden met liefst 7-1 afgedroogd. Bij Purmersteijn had trainer Martin van Ophuizen vertrouwen in een gunstig resultaat gezien het veldspel tegen ACV waarvan nipt met 2-3 was verloren.

De wedstrijd stond onder leiding van Scheidsrechter Marcel Roeleveld en vanaf het begin was het al snel duidelijk dat de strakke wind en het hobbelige en drassige natuurgrasveld het voor de spelers erg lastig zou maken. In de openingsfase was het Ruben Adneij die Daniël Schermer de diepte instuurde en in het duel om de bal bij de hoge voorzet kwam Daniël Schermer in contact met doelman Jan van Willige die geblesseerd raakte en na een oponthoud van zeven minuten kon de wedstrijd met doelman inclusief een tulband om zijn hoofd worden hervat. In de beginfase ging het gelijk op zonder dat een ploeg de mogelijkheid had op de openingstreffer. In de 14e minuut verdedigde Purmersteijn heel slecht uit en kwamen de Nijkerkers in balbezit. Uit een voorzet van Jonathan Martina schoot Yannick Cornelisz de 1-0 van korte afstand van doelman Thomas Hoekstra binnen. De gastheer was wat meer in balbezit en hadden in centrale verdediger Renee Troost en middenvelder Kevin van Essen geroutineerde krachten die in het verleden uitkwamen voor FC Omniword en AGOVV en Van Essen voor SC Telstar en het spel dicteerden. In de 20e minuut kreeg Purmersteijn kans om wat aan de achterstand te doen. Uit een afgemeten pass van Daniël Schemer schoot Ruben Adneij rakelings naast. Nauwelijks drie minuten later was het Rowan Meijer die door Ruben Adneij in stelling werd gebracht maar zijn harde schotl werd stijlvol door doelman Jan van Willige uit de hoek gehaald ten koste van een hoekschop die niets opleverde. In de 36e minuut was het NSC Nijkerk dat de stand op 2-0 bracht. Hoessein Jabir zette Jonathan Martina vrij voor doelman Thomas Hoekstra en liet hem kansloos, 2-0. Met een schot op de paal van Yannick Cornelisz kwam Purmersteijn goed weg en nadat Hoekstra nog een schitterende redding verrichtte op een schot van Yordi Grovenstein werd de rust ingegaan.

Ook in de tweede helft pakte de thuisclub de zaken weer energiek aan. Het was in de duels duidelijk wat scherper en ook de 2e bal was regelmatig voor NSC. In de 53e minuut werd uit een hoekschop van de Nijkerkers na misgrijpen van doelman Thomas Hoekstra in een wirwar van spelers een doelpunt gescoord maar om onduidelijke redenen werd deze treffer afgekeurd door de scheidsrechter op advies van de hevig vlaggende assistent-scheidsrechter. Purmersteijn deed er alles aan om verandering in de stand op het scorebord te brengen maar echt veel doelrijpe kansen kreeg het niet omdat de gastheer achterin weinig tot niets weggaf. In de 63e minuut paste trainer Martin van Ophuizen twee wissels toe. Rowan Meijer en Genairo Promes gingen naar de kant en Joey Mers en Rodney Smorenberg die lange tijd geblesseerd was geweest, kwamen binnen de lijnen. In de 68e minuut werd doelman Jan van Willige in de 2e helft voor het eerst getest en werd de kogel van de voet van Jordi Wigman prachtig onschadelijk gemaakt. Een paar minuten later was het Ruben Adneij die uit een voorzet van Alex Treuren met een kopbal het doel te hoog zocht en voor hem kwam in de slotfase Mark de Loor nog in het veld. Hoewel de thuisclub nog een paar mogelijkheden om tot scoren op te voeren kwam er geen verandering meer in de stand door een paar knappe reddingen van Hoekstra op schoten van Kevin van Essen en had NSC Nijkerk een overwinning behaald waarop niets viel af te dingen.

Opstelling Purmersteijn: Thomas Hoekstra (d), Romeo Fecunda, Lester Aarsman, Rano Burger, Boyd Mak, Rowan Meijer, Alex Treuren, Ruben Adneij, Genairo Promes, Daniël Schermer, Jordi Wigman.
Wisselspelers: Richard de Groot (d), Nathan Sibilo, Mark de Loor, Rodney Smoorenberg, Joey Mers.

Komend weekend speelt Purmersteijn wederom een uitwedstrijd en gaat dan op bezoek bij SDC Putten. Een ploeg die in de eerste periode 19 punten uit tien wedstrijden wist te pakken en zaterdag verloor bij Buitenpost met 1-0 en in de tweede periode uit tien wedstrijden slecht een schamel puntje behaalde en ook hevig in degradatieproblemen verkeert. Voor beide ploegen een uiterst belangrijke wedstrijd.

Tekst: Auwel Prins

Foto’s: José Mol