Negen man van Pancratius lijdt nederlaag tegen koploper HBC

Pancratius verloor zondagmiddag ruim van lijstaanvoerder HBC. De Badhoevedorpers kregen in de tweede helft te maken met twee rode kaarten en zagen de tegenstander in de slotfase op een 4-1 eindstand komen.

De bezoekers begonnen sterker aan de wedstrijd, maar wisten het overwicht niet om te zetten in doelpunten. Vervolgens kwam HBC beter in de wedstrijd en liet ook deze club zien waarom het bovenin de competitie meedoet. Zo bleven beide ploegen elkaar afwisselen en kregen ze het tegelijkertijd niet voor elkaar om de tegenstander pijn te doen. De gelijke ruststand was dan ook terecht.

Vroeg in de tweede helft deed HBC de opponent via Neil van Hooff pijn: 1-0. Pancratius gaf HBC echter uitstekend tegenstand en wist na ruim een uur spelen met Dave Hertog gelijk te maken. Waar de uitploeg dichtbij de voorsprong was, lukte het HBC opnieuw om te scoren. Arno Dijkstra was de doelpuntenmaker: 2-1. Het zorgde voor energie bij Pancratius, maar het team kreeg twee klappen kort achter elkaar te verwerken.

Eerst ontving Hertog zijn tweede gele kaart, waarna Niels Vahlkamp kort na dat moment hetzelfde overkwam. Pancratius probeerde vervolgens nog alles om de gelijkmaker te forceren, maar kon in de slotfase niet voorkomen dat HBC nog twee treffers kon maken. Tweemaal was het Sven Wierda die raakschoot.

“Ondanks het resultaat doet vermoeden, hebben beide teams een goede wedstrijd gespeeld”, oordeelde Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn na afloop. “Ik denk dat de neutrale toeschouwer heeft genoten. Het was van ons bepaald niet handig om twee rode kaarten op te lopen, want dat bepaald de wedstrijd. Tegelijkertijd ben ik tevreden met wat we vandaag op de mat hebben gelegd.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)