Home / Algemeen / New Amsterdam dient tegenvoorstel in

New Amsterdam dient tegenvoorstel in

New Amsterdam heeft deze week een tegenvoorstel ingediend bij de gemeente Amsterdam. Op het stadsdeelkantoor Noord werd voor de deadline een plan van aanpak aangeboden. Hiervoor was het beoogde nieuwe bestuur van de club meegegaan om het voorstel toe te lichten.  In het voorstel staan bezuinigingsplannen en wordt er ook gesproken over het inlossen van de schuld. Tevens wordt beschreven hoe de nieuwe structuur van de club eruit komt te zien. Dit alles met de intentie van New Amsterdam om ook na 1 oktober te kunnen blijven bestaan.

Een woordvoerster van het stadsdeel bevestigd dat het voorstel is ontvangen. Het stadsdeel neemt echter een week de tijd om zich over het voorstel te buigen. Op 25 september zal de gemeente beslissen of het huurcontract verlengd gaat worden. Dit wordt in een brief aan de club bekend gemaakt volgende week.

New Amsterdam laat weten dat het een spannende week gaat worden. ‘We kunnen nu alleen maar afwachten’. Voor de club is het niet alleen belangrijk of het huurcontract verlengd gaat worden, maar kijkt men ook over het komende jaar heen. ‘Mochten we dit jaar door kunnen, dan blijft het nog altijd de vraag wat er daarna gebeurt. De dreiging dat ons hele sportpark weg moet hangt nog altijd boven ons hoofd. Op die manier kun je geen toekomstbeleid maken. Een vijfjarenplan zou beter zijn. Dan stappen sponsoren ook makkelijker in.’

Volgende week dinsdag wordt dus duidelijk of New Amsterdam een toekomst krijgt of dat de club ophoudt te bestaan.