New Amsterdam legt zich er niet bij neer

Voetbalclub New Amsterdam legt zich niet neer bij het besluit van het stadsdeel om het huurcontract op te zeggen. Dit laat een woordvoerder van de club weten aan Het Amsterdamsche Voetbal. Inzet van de strijd wordt de schuld die de club heeft en de torenhoge electriciteitsrekening waar maar geen onderzoek naar wordt gedaan. Verschillende partijen binnen de stadsdeelraad lijken zich hard te wilen maken voor een doorstart van de club. Een motie hiervoor is een optie die onderzocht gaat worden.

New Amsterdam is een club die in een kansarme buurt een sociale functie wil opbouwen. De kansen van de club worden echter verkleind door een hoge schuld bij het stadsdeel. Deze schuld is volgens de club echter grotendeels toe te schrijven aan de vorige bewoner van het complex, Nieuwendam. Daarnaast kampt de club met een elektriciteitsrekening van meer dan duizend euro per maand. Ondanks verschillen verzoeken om dit te onderzoeken en meetapparatuur te plaatsen, blijven de rekeningen binnen komen. De club besloot om de rekeningen niet meer te betalen, totdat de zaak onderzocht zou worden.

Na een bijeenkomst gisteren lijken verschillende partijen in het stadsdeel zich achter New Amsterdam te scharen. Waarschijnlijk gaan zij opheldering vragen bij de gemeente en een motie om de opzegging van het huurcontract ongedaan te maken is hierbij een mogelijk middel.

De KNVB heeft te kennen gegeven dat tot 1 augustus de club niet uit de competities zal worden gehaald, hangende de mogelijke ontwikkelingen.

New Amsterdam heeft een flinke tik gehad, maar is voorlopig nog niet knock-out.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)