New Amsterdam uit competitie gehaald

Voetbalclub FC New Amsterdam is per direct uit alle competities genomen. Dit blijkt uit een brief die verstuurd is door het stadsdeel Noord aan de overige verenigingen in het stadsdeel. De brief viel vanavond ook in handen van Het Amsterdamsche Voetbal. De reden in de brief is duidelijk.

‘Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord heeft op 12 juli 2012 besloten om de voetbalvereniging FC New Amsterdam geen nieuwe huurovereenkomst aan te bieden voor het voetbalseizoen 2012-2013. De reden hiervan is dat het bestuur van de vereniging zijn betalingsverplichtingen jegens het stadsdeel niet nakomt. Dit betekent dat de vereniging FC New Amsterdam in Amsterdam-Noord geen accomodatie beschikbaar heeft om haar activiteiten voort te zetten.’

In de brief staat verder dat leden van FC New Amsterdam zich over mogen schrijven naar andere verenigingen, ondanks dat de officiele termijn hiervoor al verstreken is. Dit in overleg met de KNVB. Voor de overschrijving van jeugdleden zal het stadsdeel de kosten vergoeden. Het is mogelijk dat de overige verenigingen in Amsterdam Noord hiermee te maken krijgen de komende tijd.

FC New Amsterdam is een opvallende naam geworden de laatste jaren, doordat de ploeg twee keer promoveerde en de ex-Ajaxieden Kiki Mousampa en Nordin Wooter actief zijn/waren bij de club. Het is dan ook de grote vraag hoe het zover heeft kunnen komen dat de club nu waarschijnlijk ophoudt te bestaan. Na het weekend zal duidelijk worden of dit ook daadwerkelijk het geval is. De toon van de brief van het stadsdeel laat hier echter voorlopig geen twijfel over bestaan. FC New Amsterdam heeft niet aan de betalingsverplichtingen voldaan en mag geen gebruik meer maken van hun velden.

Foto: seniorenvoetbal.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)