NFC geeft in slotfase overwinning uit handen

Onze Gezellen lijkt langzaam uit te groeien tot een angstgegner van zondag vierdeklasser NFC. De ploeg van Wessel Colijn ging eerder dit jaar verrassend onderuit en verspeelde in de terugwedstrijd opnieuw punten tegen de laagvlieger: 2-2.

De Amstelveners hadden iets goed te maken van de 2-3 nederlaag eind februari. In de openingsfase werd Onze Gezellen meteen ver terug op eigen helft gedrukt. Zoals vaker de laatste weken wist NFC zichzelf niet te belonen. Het duurde tot de 41ste minuut voordat de score werd geopend. Nadat een hard schot van Joshua Aggrey via de lat terugkwam, kon de attente Virgil Marceli de bal van dichtbij in het doel tikken.

Na de theepauze kwam er geen verandering in het spelbeeld. NFC controleerde de wedstrijd en Onze Gezellen werd sporadisch gevaarlijk uit standaardsituaties. Eigenlijk was het wachten op een tweede doelpunt voor de bezoekers. Deze viel na ruim een uur spelen. Vleugelverdediger Luigi Olieberg besloot een lange rush met een onhoudbare knal in de kruising. Met een 0-2 voorsprong leek het duel beslist.

Niets bleek minder waar. Uit een hoekschop kopte Milco Poppe de aansluitingstreffer binnen, waarmee de spanning terug in de wedstrijd was. Onze Gezellen ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker en vond deze een paar minuten voor tijd. Poppe onderschepte een te zachte terugspeelbal en pakte dit cadeautje uit. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-2 en deed NFC zich behoorlijk tekort.

Omdat concurrent Germaan/De Eland wel won, hebben de Amstelveners de vierde plek moeten overgeven. De ploeg van Wessel Colijn zakte naar de vijfde plek, is al sinds begin februari zonder zege en heeft de punten in de laatste weken hard nodig om zich alsnog voor de nacompetitie te plaatsen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.

Verslag en foto’s George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC