NFC heeft weinig moeite met VVA/Spartaan

Het vernieuwde NFC is goed van start gegaan in de zondag vierde klasse D. De ploeg van Wessel Colijn, vol met nieuwe gezichten, was op eigen veld met 2-0 te sterk voor VVA/Spartaan, dat afgelopen zomer ook een aardig jasje heeft uitgedaan.

Onder moeilijke omstandigheden – de vele regen en een zwaar grasveld in Amstelveen – was de thuisploeg over de gehele wedstrijd gezien duidelijk de betere ploeg. Er werden veel kansen gecreëerd, alleen ging NFC hier, net als vorige week in het bekerduel met Vreeswijk (3-3), niet goed mee om. Door dat gelijkspel liep de vierdeklasser ook plaatsing voor de knock-outfase mis op doelsaldo.

Tijdens de competitiestart werd VVA/Spartaan ver teruggedrongen op de eigen helft en was het wachten op de openingstreffer. Die viel pas na 36 minuten. Spits Virgil Marceli, overgekomen van Blauw-Wit Beursbengels, promoveerde een fraaie voorzet van Kofi Amoako tot doelpunt. Diezelfde Amoako viel vlak voor rust uit met een bovenbeenblessure en werd vervangen door Chaveiro Forster, die in de tweede helft gelijk zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Op één kans voor de bezoekers na, is VVA/Spartaan niet op de helft van NFC geweest. De Amstelveners verzuimden het duel te beslissen, totdat Forster na ruim een uur spelen met een geplaatst schotje in de hoek de marge verdubbelde. De score had in het slot van de wedstrijd nog verder opgevoerd kunnen worden, maar dat bleef de Amsterdammers bespaard.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.