NFC heeft weinig problemen met hekkensluiter Eendracht’82

Nadat NFC in de eerste ontmoeting dure punten liet liggen tegen hekkensluiter Eendracht’82, heeft de zondag vierdeklasser op eigen veld geen fout gemaakt tegen de Amsterdammers. De ploeg van Wessel Colijn won vrij eenvoudig met 4-1.

In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, zonder echt gevaarlijk te worden. Het duel had een doelpunt nodig om echt te ontbranden en deze viel ook na twintig minuten. Na een rommelige situatie voor het doel van Eendracht’82 werkte NFC-spits Virgil Marcelli de bal binnen. De thuisploeg kreeg meteen meer grip op de wedstrijd, maar het lukte NFC nog niet om verder afstand te nemen.

Een tweede Amstelveense treffer kon na de rust niet meer uitblijven. Joshua Aggrey werd door een fraaie combinatie in stelling gebracht en zijn verwoestende uithaal leverde de 2-0 op. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. NFC ging steeds makkelijker voetballen en Eendracht ’82 nam meer risico’s, waardoor er veel ruimte ontstond. Nauwelijks tien minuten na de 2-0 maakte Mourad Aitja met een droge knal ook de 3-0.

Op het moment dat de wedstrijd gespeeld was, maakte de thuisploeg de fout om te nonchalant en ook een tikje arrogant te gaan voetballen. De makkelijkste kansen werden om zeep geholpen en aan de andere kant van het veld werd Serdar Yilmaz de gelegenheid geboden om iets terug te doen namens Eendracht’82. Vlak voor tijd herstelde Aitja met zijn tweede van de middag de marge naar drie doelpunten, waardoor de eindstand op 4-1 werd bepaald.

Door de overwinning is NFC naar de tweede plek geklommen, op negen punten van koploper Spaarnwoude. Eendracht’82 blijft laatste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.