NFC moet ook punten delen met DSS

In de strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse heeft NFC verzuimd de vierde plek terug te pakken van Germaan/De Eland. De ploeg van Wessel Colijn speelde tegen nummer drie DSS voor de vierde keer op rij gelijk: 2-2.

In de eerste helft waren de Amstelveners de betere ploeg en kwamen ook na tien minuten verdiend aan de leiding. Virgil Marceli volleerde de 1-0 binnen. In het vervolg lukte het NFC niet om verder afstand te nemen van de bezoekers uit Haarlem. Na de theepauze werd het allemaal een stuk rommeliger en moest de thuisploeg in de 63ste minuut ook verder met tien man omdat Emmanuel Kofi Obeng zijn tweede gele kaart kreeg.

DSS profiteerde van de overtalsituatie en trok via Wesley Tan de stand gelijk. Een klein kwartier voor tijd bracht Obaida Dalla de Haarlemmers met een benutte strafschop zelfs aan de leiding. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld omdat DSS ook met tien man verder moest nadat invaller Rick van der Vuurst de Vries twee keer geel kreeg. In de blessuretijd kwam NFC nog langszij. Chaveiro Forster zorgde ervoor dat de thuisploeg een punt overhield aan het duel.

Veel schiet NFC hier niet mee op, want de Amstelveners blijven vijfde staan. De ploeg van Wessel Colijn heeft evenveel punten als nummer vier Germaan/De Eland en een wedstrijd meer gespeeld. Om in de race te blijven kan NFC, dat begin februari voor het laatst won (4-1 tegen Eendracht’82), zich geen misstap meer veroorloven.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.