Nickay Schenk (Sporting Almere) scoorde vorig seizoen 52 keer!

Vijf kansen en evenzoveel doelpunten. Het duel tussen FC Amsterdam en Sporting Almere staat in het geheugen gegriefd van Nickay Schenk. De spits van Sporting Almere liet afgelopen seizoen het net maar liefst 52 keer bollen. “Tijdens het duel met Amsterdam was alles raak”, herinnert Schenk zich. De topschutter van Sporting maakte zijn goals in de zesde klasse.

“Mijn doelpunten tijdens het kampioensduel met DWS waren ook speciaal. Ik nam alle twee de treffers voor mijn rekening. Maar het wordt heel moeilijk om mijn doelpuntenrecord komend jaar te evenaren”, realiseert Schenk zich. Sporting Almere promoveerde vanuit de zesde klasse naar de vierde klasse G. Die klasse belooft dit seizoen extra spannend te worden. Maar liefst vier Almeerse ploegen komen uit in die klasse. AS’80, Waterwijk, Forza Almere en Sporting Almere proberen elkaar de loef af te steken. “Tijdens het eerste competitieduel merkte ik gelijk dat het niveau hoger ligt. Je krijgt ook minder ruimte. Daarnaast zijn de tegenstanders slimmer. De afgelopen jaargang kon ik mijn tegenstanders met een simpele sleepbeweging passeren.”

sporting almere

Toch wist Schenk afgelopen zondag in de ontmoeting met BFC eenmaal te scoren. De aanvaller nam in het met 5-1 verloren duel de enige Almeerse treffer voor zijn rekening. “Na het maken van de 3-1 had ik het gevoel dat wij nog konden winnen. Ik kreeg zelf ook nog een paar uitstekende mogelijkheden. Als ik scherper was geweest, had ik zeker drie keer gescoord.”

Dat de Almeerders met ruime cijfers verloren, kwam niet alleen door de gemiste kansen van Schenk. “Op cruciale momenten gaven we teveel ruimte weg. Vooral in de lucht zijn wij kwetsbaar. Zondag tegen Baarn moet dat beslist beter. We mogen dit seizoen geen enkele tegenstander onderschatten. Het komend seizoen wil ik graag heel veel scoren, maar het draait om de teamprestatie. We willen dolgraag promoveren”, besluit Schenk.

Foto’s Robert Verboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!