Nicolae Mitea (ex –Ajax) gaat helemaal niet naar hoofdklasser OFC

Nicolae Mitea (29) speelt helemaal niet voor zondag hoofdklasser OFC uit Oostzaan, zoals Ajax Showtime en het AD donderdag meldden. OFC ontkent deze berichten tegen over Het Amsterdamsche Voetbal. De Roemeen speelde van 2003 tot 2007 in de hoofdmacht van Ajax.

“Na weinig succesvolle omzwervingen in eigen land is Mitea sinds kort terug in Nederland, waar hij voor hoofdklasser OFC Oostzaan speelt”, schrijft het AD op haar website. Zij haalden dat vervolgens weer van de website van Ajax Showtime, die een telefonisch interview met de Roemeen hield.

De technische commissie van OFC moest hard lachen toen ze het bericht te horen kregen. “Er klopt helemaal niets van. Hij speelt hier echt niet. Ik denk dat ze in de war zijn met Ikedia. Die heeft Ajax Showtime laatst ook gesproken en misschien is daar wat verwarring ontstaan. Het is niet waar, maar wel weer leuke publiciteit voor onze club.”

Wel zegt Mitea, die in Boekarest woont, dat hij nog steeds op een terugkeer in het betaalde voetbal hoopt. “ Ik ben transfervrij. Ik ga regelmatig naar de sportschool of speel een potje voetbal met vrienden. Ik wil natuurlijk graag een club vinden, maar het blijft vooral bij praten.”

Mitea brak in 2004 definitief door bij Ajax en werd dat jaar zelfs uitgeroepen tot talent van net jaar bij de Amsterdammers. Mitea: “Het was ongelooflijk om opeens te spelen met jongens als Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimovic. 2004 was mijn mooiste en belangrijkste jaar uit mijn leven.”

De Roemeen stond voor het laatst in 2012 onder contract bij Petrolul Ploiesti in zijn vaderland.

Afbeelding website AD.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)