Niels Eijkenaar schiet Purmersteijn met hattrick naar bekerfinale

Purmersteijn heeft zich overtuigend weten te plaatsen voor de finale van de districtsbeker. De ploeg van Martin van Ophuizen was in de uitwedstrijd bij derdeklasser Altius met 0-5 te sterk. In de eindstrijd wacht op 20 mei ADO’20.

Ondanks de massaal toegestroomde supporters zakte Altius vanaf de eerste seconden ver terug op eigen veld. Purmersteijn kon daarom de bal achterin rustig rond laten gaan, maar had moeite om tot grote kansen te komen. Verder dan kleine mogelijkheden voor Daniël Schermer en Sebastiaan Ntim kwamen de gasten nog niet in het eerste kwart van de wedstrijd.

De eerste kans voor Altius was meteen wel gevaarlijk. Na een doeltrap van doelman Roy van Wagtendonk kreeg Jordy Arp een goede mogelijkheid op de openingstreffer en moest Alex Treuren aan de noodrem trekken. Treuren had vervolgens geluk dat scheidsrechter Van Rijn slechts de gele kaart toonde en de vrije trap van Glenn Hemmers net naast de paal verdween.

Gedurende de eerste helft kreeg Purmersteijn steeds meer grip op het duel en was het wachten tot de ploeg uit Purmerend zou toeslaan. In de 26ste minuut was het na lang wachten eindelijk raak. Door een goede combinatie kwam Yassin el Yaakoubi vrij voor Van Wagtendonk te staan en schoot hij de bal rustig in het net: 0-1. Purmersteijn kreeg vervolgens voldoende kansen op meer en werd daar op slag van rust ook voor beloond. Na een goede voorzet van Ntim kon clubtopscorer Niels Eijkenaar de bal tegen de touwen koppen.

Met een comfortabele voorsprong op zak nam Purmersteijn in de tweede helft wat gas terug en duurde het lang voor de eerste kansen vielen. Ntim en el Yaakoubi waren dichtbij de 0-3 voordat Eijkenaar in de 64ste minuut opnieuw toesloeg. Elf minuten later wist de spits van Purmersteijn het feest helemaal compleet te maken door zijn derde van de middag binnen te schieten voor de 0-4. Daarna was de pijp wel leeg bij de Hilversummers en bepaalde invaller Willem Scheerens de eindstand na een schitterende solo in de slotseconden op 0-5 voor de koploper van de zondag eerste klasse A.

Purmersteijn plaatst zich door de zege voor de finale van de districtsbeker waarin ADO’20, dat eerder vandaag wist te winnen van Swift, de tegenstander is. De finale zal op 20 mei op neutraal terrein worden afgewerkt.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jose Mol