Niets beslist bij Arsenal-Ilpendam

In de strijd om promotie naar de derde klasse op zondag is vanavond tussen Arsenal en Ilpendam zeker nog geen definitieve beslissing gevallen. Arsenal won zijn thuiswedstrijd weliswaar met 1-0, maar zal er nog een hele kluif aan krijgen om het karwei zondag af te maken. Het krachtsverschil was te klein om een voorspelling te doen. In een wedstrijd die niet gekenmerkt werd door hoogstaand voetbal, was het de spanning die veel goed maakte.

Beide ploegen hadden vooraf aan de confrontatie al een ronde nacompetitie overleeft. Beide ploegen zaten ook bij elkaar in de reguliere competitie, dus er waren weinig geheimen. De twee eerdere confrontaties waren overigens allebei in 1-1 geëindigd. Arsenal was in de eerste helft vanavond duidelijk de bovenliggende partij. Er werd redelijk gecombineerd van achter uit en met name Jeroen Acda was actief in de voorhoede en wist zich gesteund door een klassespeler als Said Saidi Amor bij hem in de buurt. Deze spelers waren ook betrokken bij de eerste kansjes voor Arsenal. Eerst was het Acda die op aangeven van Saidi Amor een scherpe voorzet gaf, die door Ilpendam bijna in eigen doel werd gewerkt. Daarna was het opnieuw Acda, die op een voorzet van Saidi Amor niet hard genoeg kon inkoppen. Het eerste wapenfeit van Ilpendam kwam pas na een half uur. Bas Grootes probeerde het in één keer bij de tweede paal, maar miste wat geluk. Verder beperkten de bezoekers zich vooral tot verdedigen.

Nog voor rust kwam Arsenal dan eindelijk op voorsprong. Een scherpe vrije trap van Uchenna Nwangri werd door Gideon Diddens ingekopt en via waarschijnlijk een medespeler belandde de bal in het doel. Op dat moment niet gek dat Arsenal met een 1-0 voorsprong mocht gaan rusten.

Arsenal speler Jeroen Acda
Arsenal speler Jeroen Acda

Na de rust hoopte Arsenal op meer, maar het spel werd minder. Ilpendam begon erin te geloven en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met hoge lange ballen kwam er zowaar veel druk op de Arsenal goal. Keeper Nick Ruijmgaart van Arsenal kon de meeste ballen echter wegstompen of opvangen. Ook voormalig Tunesisch profvoetballer Sabeur Mhedbi kon het verschil voor Ilpendam niet maken, hoewel het duidelijk was dat deze speler goed kan voetballen. Eigenlijk ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Het loopvermogen bij Arsenal werd beduidend minder en de stootkracht van Ilpendam was zeer beperkt. Wat restte waren veel hoge, ongecontroleerde ballen. Even leek het er vlak voor tijd nog op dat Arsenal verder uit zou lopen toen invaller Aloysius ‘MC’ Olkwuorah de bal prachtig op zijn slof nam. De bal spatte echter op de lat uiteen. Het zou misschien ook teveel van het goede zijn. Deze confrontatie zal zondag pas beslist worden, dat is duidelijk. Arsenal zal dan de 1-0 voorsprong met hand en tand moeten verdedigen.

Jeroen Acda van Arsenal vond het jammer dat het maar 1-0 is gebleven.
Acda:’In de eerste helft hadden we de kans om het verschil groter te maken. Ik vond ons toen voetballend echt de betere ploeg. In de tweede helft speelden we teveel de lange bal en dat werkte niet. Zondag zullen we weer van onze eigen kracht moeten uitgaan en het spel van de eerste helft moeten spelen.’

Zijn trainer Iwan Zandwijken, die zijn zoon vanwege een blessure niet in actie zag komen, heeft wel vertrouwen.
Zandwijken:’Wij hoeven niet aanstaande zondag. De nul houden is genoeg. Vandaag hadden we niet de klasse om het goed uit te spelen, maar zondag is het weer een andere wedstrijd. We hebben wel voor het eerst van Ilpendam gewonnen vandaag. Ik geloof dat het gaat lukken.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)