Nieuw clubgebouw voor Forza Almere

Op 8 augustus 2013 waren voorzitter Ernesto Romano en penningmeester Maurice Elfert getuigen van een brand in het clubgebouw van Forza Almere. De brand, naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een in brand gestoken kliko naast het gebouw, verwoestte kleedkamers, de bestuurskamer en de kantine volledig (foto boven). Sinds de brand, ruim een jaar geleden, is Forza hard bezig om alles opnieuw op te bouwen. Inmiddels heeft de club een nieuw clubgebouw en een groeiend aantal leden.

Forza Almere kreeg afgelopen jaar hulp vanuit verschillende hoeken. De gemeente stelde direct een actieplan op en stelde noodgebouwen beschikbaar. Ook omliggende clubs hebben de club enorm geholpen. Zo heeft Almere City de eerste weken haar velden beschikbaar gesteld. “De hulp vanuit alle verenigingen uit Almere was helemaal top. Ze stonden allemaal klaar”, aldus Maurice Elfert.

Ook de leden hebben zich ingezet voor de club. Door de brand zijn er echter ook veel leden vertrokken. Van de 520 leden zijn er op dit moment slechts 280 over. “Men was bang dat Forza het niet zou halen en een aantal trainers zijn weggegaan en namen spelers mee. Daar hebben we begrip voor maar dat is wel erg jammer”, zegt Elfert. De club is nu hard bezig om binnen drie jaar weer richting de 500 leden te groeien.

Foto boven: Omroep Flevoland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)