Nieuw Sloten schorst compleet eerste elftal

Het bestuur van Nieuw Sloten heeft hard ingegrepen na het incident van afgelopen zaterdag tegen DCG. Scheidsrechter Glenn Janson werd door meerdere spelers belaagd en de wedstrijd in de vierde klasse C werd uiteindelijk gestaakt. “Deze spelers mogen nooit meer bij Nieuw-Sloten voetballen”, is voorzitter Frans Mobron duidelijk.

“Gisteravond is er een gesprek geweest met het volledige team van zaterdag 1. Daar is de jongens duidelijk gemaakt dit team niet meer zal voetballen”, laat Mobron weten tegen AT5. ‘We hebben de regel dat het hele team verantwoordelijk is voor de acties van alle individuele spelers. Dat betekent dat alle twaalf de spelers twee weken geschorst zijn en dan treedt een automatische schorsing van de KNVB in werking voor het volledige team. Deze spelers mogen nooit meer bij Nieuw-Sloten voetballen.”

De spelers zijn niet geroyeerd, waardoor ze in de toekomst eventueel nog wel voor een andere vereniging kunnen spelen. “Het is een zware maatregel”, vervolgt Mobron. “Er zijn bijvoorbeeld ook jongens tussen gesprongen, de aanvoerder bijvoorbeeld, maar de jongens kennen de regels. Toen ze gisteren op het matje werden geroepen verwachtten ze deze uitkomst ook.”

Over een eventuele boete die de club, voor als de club niet op komt dagen, loopt nog een gesprek met de KNVB. Komend weekend is Nieuw Sloten trouwens vrij omdat er een inhaal programma is.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)