Nieuw Sloten verzekert zich van eerste periodetitel

Nieuw Sloten heeft de eerste periodetitel in de zondag vijfde klasse C in de wacht gesleept. Een 0-5 overwinning in en tegen Badhoevedorp, met doelpunten van Roan van Arum (2), Terrence Stuurop (2) en Karim Oulad, betekende voor de jonge trainer Jordy Peters de eerste hoofdprijs met de Amsterdammers. “Jammer dat we niet thuis speelden, maar ontlading was er niet minder om.”

In het seizoen 17/18 begon Peters (25) aan zijn eerste klus. Vorig seizoen zag hij als een opbouwjaar, waarin de spelers aan hem moest wennen en aan een nieuwe speelstijl. “Dat was terug te zien aan de wisselvallige resultaten. Omdat je veel nieuwe dingen gaat proberen, is dat ook een beetje je eigen schuld geweest. Het is geen verwijt naar de groep.” Nieuw Sloten eindigde dat seizoen uiteindelijk onderaan de middenmoot. Dit seizoen gaat het een stuk beter, met de periodetitel als beloning.

Volgens Peters is het verschil tussen vorig seizoen en dit seizoen simpel te verklaren. “We zijn breder geworden in de selectie en er is wat meer concurrentie ontstaan. De mentaliteit is daardoor een stuk scherper en het is nu ook een hele hechte groep geworden. Het is echt een team en niet alleen de eerste elf, maar ook wat daarachter zit.” Na het binnenhalen van de eerste periode was de blijdschap dan ook groot. “Jammer dat we niet thuis speelden, maar de ontlading was er niet minder om. Wat ik eerder al zei: dat vorig jaar echt een opbouwjaar was dat nu zijn vruchten moest gaan afwerpen, is nu voor het eerste deel gelukt. Het smaakt zeker naar meer.”

De jonge trainer geeft aan dat het een mislukt seizoen is, als Nieuw Sloten niet promoveert. Of dat nou via nacompetitie is of via een kampioenschap maakt minder uit. “De wil om kampioen te worden is binnen de spelersgroep heel groot en binnen de staf natuurlijk ook. We zijn allemaal voetballer geweest, dus je wil het hoogst haalbare.” Peters denkt dat een kampioenschap zeker niet onrealistisch is. “Als ik naar de breedte en wil van mijn eigen ploeg kijk, is het zeker realistisch. Alleen moet je zorgen dat je constant blijft en dit wekelijks door kan trekken met z’n allen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vijfde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)