Nieuw trainersduo FC Almere boekt eerste zege

Onder het nieuwe trainersduo Arno Splinter en Dennis Burgemeestre heeft FC Almere weer eens een overwinning in de zaterdag tweede klasse B geboekt. Op bezoek bij laagvlieger NiTA werd met 1-2 gewonnen, waardoor de Almeerders in de middenmoot blijven staan.

Na het op non-actief stellen van trainer Maurice Ligeon hoopte FC Almere op een klein schokeffect. In Nieuwer Ter Aa ging de thuisploeg furieus van start, maar deze aanvalsdrift werd al snel in de kiem gesmoord. FC Almere werd geleidelijk sterker en was in de tiende minuut dicht bij de openingstreffer. De paal stond een doelpunt van Stots in de weg en even later zocht hij het doel iets te hoog. Pas in de 37ste minuut konden de gasten het verschil maken. Uit een voorzet van Leroy Zwam zorgde Lesley Vlieger met een omhaal voor de 0-1.

Na de rust kwam er meer lijn in het spel van Almere. NiTA probeerde het ook meerdere keren, maar Almere-doelman Gijs Roelofsen stak in goede vorm. Tien minuten na de rust verdubbelden de gasten de voorsprong. Salih Yildiz ging aan de linkerkant uitstekend door en bediende de vlak daarvoor ingevallen Appie Ghoudou op maat: 0-2. De inzet van de thuisploeg werd ver in de tweede helft alsnog beloond. Een kopbal van Sven van Houten ging over Roelofsen heen (1-2), maar daarna bleef Almere makkelijk op de been, mede door een rode kaart voor NiTA-speler Dennis van Ekris.

Na vier wedstrijden zonder zege pakten de Almeerders weer drie punten. “Wij waren de betere ploeg en hadden meer met onze kansen moeten doen”, zei interim-trainer Arno Splinter tevreden. “Ik heb niet heel veel veranderd in het elftal, want er stond een goed team. Met deze drie punten erbij kunnen we nu rustig het seizoen afmaken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.