Nieuw West United gaat in de tweede seizoenshelft voor een periodetitel

Voor Nieuw West United is de tweede seizoenshelft in de zondag vierde klasse E een week eerder begonnen. Gisteren werden de resterende achttien minuten tegen RCZ gespeeld. Bij de stand van 0-1 werd de wedstrijd op 9 oktober gestaakt wegens ongeregeldheden. Uiteindelijk werd met 0-2 verloren.

Nieuw West United werd door de KNVB bestraft met twee punten in mindering en de resterende achttien minuten moesten bij RCZ worden gespeeld. “Een speler van ons ging door het lint toen er ‘zwarte aap’ naar hem werd geroepen. Hij voetbalt niet meer bij ons, maar de beslissing van de KNVB was belachelijk”, vond teammanager Aghie Ben Hammouch van Nieuw West.

Foto HAV | Trainer Mohamed Hadra en grensrechter en teammanager Aghie Ben Hammouch (r)

Gisteren speelde Nieuw West haar ’thuiswedstrijd’ in Zaandam bij RCZ. Het had achttien minuten de tijd om de 0-1 achterstand weg te poetsen. De ploeg van Mohamed Hadra kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, na een goede actie van Abdelhak Challaoui. Maar de goal viel aan de andere kant en Nieuw West verloor met 0-2. Aan het einde was het nog even grimmig, toen RCZ in een mum van tijd twee rode kaarten kreeg. De wedstrijd was toen al beslist.

De Amsterdammers staan nu in de middenmoot in de vierde klasse E met achttien punten uit dertien wedstrijden. In de tweede periode kijkt Nieuw West United tegen een achterstand aan van zes punten op SDZ, met nog vier wedstrijden te gaan. “We willen wel nog voor een periode gaan. Met de selectie die we hebben moet dat kunnen. Op langere termijn willen wij in de tweede klasse spelen. Dat kost natuurlijk tijd. Dit of volgend seizoen hopen we te kunnen promoveren naar de derde klasse”, aldus Ben Hammouch.

Mohamed Hadra is volgend seizoen ook trainer bij Nieuw West United. De oefenmeester is nu bezig aan zijn tweede seizoen.

Bekijk hier het programma en de stand in de zondag vierde klasse E.

Tekst en foto’s: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)