Nieuw West United legt door eenvoudige zege druk bij Swift

Zondag vierdeklasser Nieuw West United blijft tot de laatste dag in de nek van koploper Swift hijgen. De ploeg van Abderrahman Ahannach won zelf vrij simpel met 0-6 van laagvlieger Oosthuizen en voerde daarmee de druk op voor de lijstaanvoerder, die volgende week een lastig uitduel bij Fortius op het programma heeft staan.

‘De wedstrijd van volgende week is alleen belangrijk als je vandaag wint.’ Met die boodschap stuurde Ahannach zijn spelers het veld op tegen de nummer elf van de ranglijst. “Deze was misschien wel belangrijker. Als wij het hier zouden laten liggen, heb je niks meer aan volgende week. Aan de stand waren we ook verplicht om dit te winnen. Oosthuizen heeft lang stand gehouden door met z’n allen voor de pot te hangen, maar het krachtsverschil was wel aanwezig.”

Halverwege was de voorsprong ‘slechts’ 1-0 door een doelpunt van Zohair Chiddi. Na de rust liepen de Amsterdammers uit naar een ruime zege. Ilias Hamdi, Damien Simson, Mohamed Ait Haddou en twee goals van Achraf El Gazuani brachten Nieuw West United een 0-6 overwinning.

Omdat Swift ook met veel doelpunten won (7-0 tegen SDOB, red.) komt alles aan op de slotdag. De achterstand bedraagt één punt. De koploper gaat op bezoek bij nummer vier Fortius, dat inmiddels zeker is van nacompetitievoetbal, en Nieuw West United ontvangt middenmoter Wherevogels. “We zijn nog altijd afhankelijk dus voor ons is het duidelijk: wij moeten winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)