Nieuw West United trekt eerste zaterdagteam terug

SV Nieuw West United heeft haar eerste zaterdagelftal terug getrokken uit de vierde klasse C. De laatste wedstrijd voor de winterstop kon de club al geen elftal meer op de been krijgen en ging de wedstrijd tegen Germaan/De Eland al niet door. Nu is de stekker er definitief uitgetrokken.

Voorzitter Mahdi Harboul betreurt de gang van zaken. Harboul: “Ik zag geen andere oplossing meer dan het team terug te trekken uit de competitie. En dat vind ik echt erg jammer want ze hadden al elf wedstrijden gespeeld. We hebben gewoon te weinig spelers. We hebben ook maar een elftal op zaterdag dus we konden het ook niet aanvullen vanuit andere teams.”

Als oorzaak geeft Harboul aan dat blessures, privé problemen en geen zin de grootste redenen zijn om het team op te heffen. Harboul: “Ik wilde niet dat ze overal spelers vandaan gingen halen die geen lid van de club zijn. Het is triest dat dit moet gebeuren, maar het is echt de beste oplossing. Iedere week met acht man staan schiet ook niet op en is voor niemand leuk. We hopen komend seizoen wel weer een eerste zaterdagteam op de been te kunnen brengen.”

Nieuw West United had uit de elf gespeelde wedstrijden twaalf punten gehaald. Alle wedstrijden komen nu te vervallen. Dat heeft natuurlijk ook de nodige gevolgen voor de stand. De nieuwe stand ziet u door hier te klikken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!