Nieuw-West United wil geen benefiettoernooi voor veroordeelde voetbalvader

Als het aan Nieuw-West United ligt, wordt er geen benefiettoernooi georganiseerd voor de veroordeelde voetbalvader die zes jaar celstraf kreeg vanwege betrokkenheid bij de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. In De Telegraaf laat voorzitter Mehdi Harboul weten ervan te balen dat de naam van zijn club door de actie in diskrediet is gebracht.

“Ik heb er niet van kunnen slapen”, zegt Harboul tegen De Telegraaf. “Dat toernooi gaat absoluut niet georganiseerd worden op onze club. Wij staan niet achter dit initiatief als bestuur en als leden iets willen organiseren op onze club, zullen ze daarvoor toch echt onze toestemming nodig hebben. Ik kan hierbij al zeggen dat we niet zullen meewerken.”

Het Parool kwam gisteren met het nieuws dat meerdere leden bezig waren met de organisatie om geld in te zamelen voor de veroordeelde El-Hassan D. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en moet een schadevergoeding van 60.000 euro betalen. Dit wilden leden bij elkaar halen middels een voetbaltoernooi, wat voor veel boze reacties van buitenaf heeft gezorgd.
Nieuw-West United overweegt juridische stappen te ondernemen ‘omdat onze naam ten onrechte in een kwaad daglicht is gesteld’.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)