Nieuw West United wint lastig uitduel bij De Meteoor

Nieuw West United heeft zich met de nodige moeite ontdaan van laagvlieger De Meteoor. Op bezoek in Amsterdam-Noord maakte een prachtige goal van Ilias Hamdi het verschil voor de koploper van de zondag vierde klasse E: 0-1.

Zo’n vijf minuten voor het rustsignaal besloot Hamdi van een metertje of 25 uit te halen. Zijn kogel verdween onhoudbaar in de kruising en brak daarmee de wedstrijd open. Gekscherend riepen spelers van Nieuw West United ‘buitenspel’ naar de scheidsrechter, “omdat de scheidsrechter daarvoor twee goals op die manier twee goals gepikt had”, verklaarde trainer Abderrahman Ahannach.

Voorafgaand aan de wedstrijd had de oefenmeester zijn spelers gezegd zich zo min mogelijk over de scheidsrechter uit te laten. ‘Laat je niet uit de tent lokken. Teams willen ons op een bepaalde manier uit de wedstrijd houden. Zolang de scheidsrechter het toelaat, is dat zo’, was zijn boodschap. Toch begonnen de bezoekers iets over de arbitrage te zeggen nadat Nouredinne Oulad Ben Youssef letterlijk uit de wedstrijd geschopt werd. De behendige speler moest zich tijdens de rust zelfs laten vervangen.

Zonder Oulad Ben Youssef lukte het Nieuw West United wel om de krappe marge over de streep te trekken. Heel gemakkelijk ging dat niet. “Het was een moeizame wedstrijd. Voor ons de eerste keer dit seizoen op gras, een tegenstander met alleen maar lange ballen. Een heel rommelig duel.”

Door de 0-1 overwinning blijven de Amsterdammers aan kop gaan. Swift, dat op vijf punten staat, lijkt de enige overgebleven concurrent die Nieuw West United nog van het kampioenschap kan afhouden. Het verschil bedraagt vijf punten. Over een maand (28 april) wordt het restant van de gestaakte wedstrijd uitgespeeld.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!